Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Πώς εκατομμύρια ανήλικοι χάνουν την αθωότητά τους

Η Google τιμά όλα τα παιδιά με ένα doodle

Τρία παιδιά

H 1η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα του παιδιού, μετά από τη Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού της Γένοβας το 1925.

Πώς ξεκίνησε η Ημέρα του Παιδιού

Η Ημέρα του Παιδιού ξεκίνησε τη δεύτερη Κυριακή του Ιουνίου του 1857 από τον δρ. Τσαρλς Λέοναρντ, πάστορα της Οικουμενικής Εκκλησίας του Λυτρωτή στην Τσέλσι της Μασαχουσέτης.

Την ημέρα εκείνη, ο Τσαρλς Λέοναρντ τέλεσε μια ξεχωριστή λειτουργία αφιερωμένη στα παιδιά, δίνοντας στην ημέρα το όνομα «Rose Day, που αργότερα μετονομάστηκε σε Ημέρα του Παιδιού. Στην Ελλάδα, η Ημέρα του Παιδιού καθιερώθηκε το 1989. 

Μάλιστα, φέτος η Google τιμά τα παιδιά όλου του κόσμου με ένα doodle.

Το doodle της Google για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Πώς εκατομμύρια παιδιά χάνουν την παιδική αθωότητα

Εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο ζουν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας και βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η παιδική εργασία αποτελεί παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του παιδιού και έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την ανάπτυξη τους, οδηγώντας τα δυνητικά σε δια βίου σωματική ή ψυχολογική βλάβη.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει μία ισχυρή σχέση μεταξύ φτώχειας και παιδικής εργασίας, ενώ η παιδική εργασία με τη σειρά της διαιωνίζει τη φτώχεια κρατώντας τα παιδιά των φτωχών μακριά από την εκπαίδευση και την προοπτική για κοινωνική άνοδο.

Τέλος, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, η εξάλειψη της παιδικής εργασίας και η ανάπτυξη της οικονομίας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν οικονομικά οφέλη σχεδόν επτά φορές μεγαλύτερα από το κόστος, ως επί το πλείστον συνδεδεμένα με επενδύσεις σε καλύτερη εκπαίδευση και κοινωνικές υπηρεσίες.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top