Παντελής Παντελίδης: Το λαϊκό παιδί που εξελίχθηκε σε «φαινόμενο»

Τέσσερα χρόνια από τον χαμό του αγαπημένου τραγουδιστή

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από το τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή του λαϊκού τραγουδιστή, Παντελή Παντελίδη, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου 2016.

Ο Παντελίδης, γεννημένος το 1983 στη Νέα Ιωνία, ήταν Έλληνας καλλιτέχνης, λαϊκός τραγουδιστής, στιχουργός, συνθέτης, πρώην ποδοσφαιριστής και υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός από τον κόσμο, ο οποίος δεν έχανε την ευκαιρία να γεμίζει το μαγαζί στο οποίο εμφανιζόταν ο γνωστός τραγουδιστής. 

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2002 ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού όμως το τραγούδι ήταν αυτό που τον «κέρδισε». Τα βίντεο που αναρτούσε στο Youtube απέκτησαν τεράστια απήχηση και ο ίδιος εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε φαινόμενο στον χώρο του λαϊκού τραγουδιού, με σύντομη αλλά «πυκνή» καριέρα.

Το κοινό τον γνώρισε μέσω του Youtube 

Ο Παντελίδης ξεκίνησε να μοιράζεται το ταλέντο του με τον κόσμο μέσω του Youtube. Βιντεοσκοπούσε τραγούδια που ο ίδιος έγραφε για μια αγάπη που τον είχε πονέσει, τα ερμήνευε παίζοντας κιθάρα και τα μοιραζόταν. 

Οι αναρτήσεις του δεν άργησαν να γίνουν viral. Το 2012 ο Κώστας Μπερτάκης τον έφερε σε επαφή με τον Βασίλη Καρρά και αποφάσισαν να κλείσουν συμβόλαιο για το σχήμα «ΚΑΡΡΑΣ - ΠΑΟΛΑ - ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ». Τότε ο Παντελής Παντελίδης αποφασίζει να παραιτηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό για να ακολουθήσει το όνειρο του που είχε ήδη αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» που κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος.

Ο Παντελής Παντελίδης πάνω στη σκηνή / Eurokinissi 

Από τους δίσκους του, ξεχώρισαν τα κομμάτια «Δεν ταιριάζετε σου λέω», «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», και «Λιώμα σε γκρεμό», που τραγουδήθηκαν πολύ. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. 

Δικά του τραγούδια του ερμήνευσαν ο Γιάννης Πλούταρχος («Ναρκοπέδιο η ζωή μου»), η Ειρήνη Παπαδοπούλου («Ο καινούριος έρωτάς σου»), η Πάολα («Τώρα Σέρνεσαι»), η Ελένη Χατζίδου («Χειρότερα» και η Αμαρυλλίς («Διαταγές»). Με τον Βασίλη Καρρά ερμήνευσε σε ντουέτο το τραγούδι του «Για τον ίδιο άνθρωπο μιλάμε».

Το τραγικό τέλος

Ο Παντελής Παντελίδης έφυγε από τη ζωή ξαφνικά στα 32 του σε τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, το πρωΐ της 18ης Φεβρουαρίου 2016. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορία του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες. 

Το κατεστραμένο αυτοκίνητο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης / Eurokinissi

Αφού οι τεχνικοί της τροχαίας τον απεγκλώβισαν από το όχημα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Μεγάλη αγάπη από τους θαυμαστές του στο σημείο όπου ο δημοφιλής τραγουδιστής έχασε τη ζωή του / Eurokinissi 

Οι εκδηλώσεις αγάπης και οδύνης που ακολούθησαν τις επόμενες μέρες ήταν συγκλονιστικές. Χιλιάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μια λαοθάλασσα κόσμου στο πλευρό της οικογένειας του να τον αποχαιρετά και να το συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία στις 20 Φεβρουαρίου στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Νέα Ιωνία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top