Όταν ο Πύρρος Δήμας έκατσε κάτω από την μπάρα - Η νέα του ζωή στην Αμερική

26 Ιουλίου 1996 ο Πύρρος κατακτά το χρυσό στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα

Ήταν 26 Ιουλίου του 1996 όταν ο Πύρρος Δήμας, θα κατακτούσε, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, το δεύτερο -μετά τους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης- χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, στην κατηγορία των 83 κιλών.

Όλοι θυμόμαστε από εκείνη τη ημέρα τις φωνές  του προπονητή του, Χρήστου Ιακώβου, που του έδινε δύναμη. Η φράση «Κάτσε κάτω από την μπάρα» έμεινε στην ιστορία.

Ο Πύρρος Δήμας με το χρυσό μετάλλιο στην Ατλάντα το 1996

Ο Πύρρος Δήμας με το χρυσό μετάλλιο στην Ατλάντα το 1996

Στην ιστορία όμως έμεινε και η τεράστια επιτυχία του Πύρρου Δήμα, ο οποίος σήκωσε 180 κιλά στο αρασέ, 212,5 στο ζετέ και 392,5 στο σύνολο. Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Οι πανηγυρισμοί και η χαρά του αθλητή ήταν χαρακτηριστικές!

Το «λιοντάρι από την Χειμάρρα» με έναν απίστευτο αγώνα, κατάφερε να καθηλώσει εκατομμύρια Έλληνες και να φτάσει στην κορυφή.

Τι κάνει ο Πύρρος Δήμας σήμερα, 25 χρόνια μετά την τεράστια αυτή επιτυχία;

Πύρρος Δήμας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με έδιωξε από την Ελλάδα!

Ο Πύρρος Δήμας, μετά τον θάνατο της γυναίκας του από καρκίνο το 2018, πήγε στην Αμερική. Είναι τεχνικός διευθυντής της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο έως το 2024.

Πύρρος Δήμας: «Σε βλέπω στα όνειρά μου» - Ένας χρόνος χωρίς τη σύζυγό του

Πύρρος Δήμας:Όγκος στον εγκέφαλο-Στο πιο ωραίο μυαλό που υπήρχε στη ζωή μου

Σε συνέντευξή του στη lifo έχει πει:

«Η βάση μου είναι στο Σικάγο. Κανονικά έπρεπε να είναι στο Κολοράντο, όμως οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας εκτίμησαν ότι, αφού θα έχω μαζί μου τον μικρό μου γιο, θα ήταν καλύτερα να μείνω στον Σικάγο, όπου ζει η μεγάλη μου κόρη. Απίστευτο δεν ακούγεται; Κι όμως το έκαναν.  Στην Αμερική ο επαγγελματισμός σου αμείβεται και με το παραπάνω. Ε, κι αυτοί εκτίμησαν ότι από τότε που ανέλαβα την τεχνική διεύθυνση της Ομοσπονδίας, η Αμερικανική Άρση Βαρών μπήκε στον παγκόσμιο χάρτη.  

Έδρα μου, λοιπόν, είναι το Σικάγο. Και μετακινούμαι σε όλη τη χώρα προκειμένω να δω αθλητές, να μιλήσω με τους προπονητές τους. Είναι τεράστια χώρα, με πολλούς ανθρώπους, δεν είναι κάτι που ελέγχεται εύκολα.   Μετά, έχω τα ταξίδια για αγώνες αλλά και τις υποχρεώσεις με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Άρσης Βαρών της οποίας είμαι αντιπρόεδρος. Ξέρετε, συνεδριάσεις, αγώνες, όλα αυτά. Γράφω μίλια, είναι η αλήθεια. Και να φανταστείτε ότι κάποια περίοδο της ζωής μου φοβόμουν τα αεροπλάνα... »

Ο Πύρρος Δήμας αποκαλύπτει: «Το 2024 θα είμαι με την ελληνική αποστολή»

Ο Πύρρος Δήμας μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» από το Τόκιο από όπου βρίσκεται ως ομοσπονδιακός  προπονητής της αμερικανικής ομάδας άρσης βαρών.

«Μόνο καλά αποτελέσματα βλέπω. Είμαι προληπτικός, δεν θέλω να λέω για μετάλλια» είπε σχολιάζοντας τους Έλληνες αθλητές.

«Οι Αμερικάνοι πάνε για 4-5 μετάλλια. Χθες χάσαμε το ένα. Πήρα την ευθύνη εγώ προσωπικά γιατί το λάθος ήταν δικό μου» είπε για την τωρινή του ομάδα.

«Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι το 2024 θα είμαι με την ελληνική αποστολή δίπλα στα παιδιά» ήταν η αποκάλυψη του Έλληνα Ολυμπιονίκη ενώ μένει να δούμε από ποια θέση θα ενταχθεί στην αποστολή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top