Νανά Καραγιάννη: Πώς ξεκίνησε η νευρική ανορεξία

Η δημοσιογράφος πάλευε έως το τέλος της με τις διατροφικές διαταραχές

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Νανάς Καραγιάννη  το 2017.

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφικών Διαταραχών είναι η σημερινή και το star.gr «θυμάται» τη Νανά Καραγιάννη που «έσβησε» ηττημένη από νευρική ανορεξία με την οποία πάλευε σχεδόν μία δεκαετία.

Celebrities που έδωσαν μάχη με τη νευρική ανορεξία

Ήταν ξημερώματα της 27ης Ιουνίου του 2017 όταν τα υπέροχα γαλανά της μάτια έκλεισαν για πάντα. Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην Κυψέλη, όταν ο πατέρας της τηλεφώνησε στην αστυνομία καθώς είχε ανησυχήσει που δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα του ιδίου και της μητέρας της.

Nανά Καραγιάννη

Η Nανά Καραγιάννη με κανονικά κιλά

Η είδηση του θανάτου της συγκλόνισε όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο –και όχι μόνο-, καθώς η Νανά εκτός από καλή επαγγελματίας, είχε και καρδιά μάλαμα. 

Νανά Καραγιάννη
Η Νανά Καραγιάννη όταν πάλευε να βγει νικήτρια με τη νευρική ανορεξία

Το διαδίκτυο γέμισε με μηνύματα, σχόλια και φωτογραφίες που αφορούσαν στον θάνατο της Νανάς, ενώ πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων έκανα αναφορά στην τραγική εξέλιξη.  Συγκλονισμένοι φίλοι, συγγενείς, γείτονες και παλιοί συνεργάτες της δημοσιογράφου δεν μπορούσαν να πιστέψουν το τραγικό γεγονός και αποχαιρετούσαν ένας ένας με τον δικό του τρόπο το αδικοχαμένο κορίτσι. Η Νανά είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές σε μία προσπάθεια να αντμετωπίσει το «τέρας», αλλά δεν τα κατάφερε. 

Ζέτα Δούκα: Μας δείχνει το σώμα της και στέλνει μήνυμα για το body shaming

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της Νανάς

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η σορός της Νανάς Καραγιάννη βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, γεγονός που σημαίνει ότι η άτυχη δημοσιογράφος ήταν για περισσότερες από 24 ώρες νεκρή από τη στιγμή που την εντόπισαν οι αστυνομικοί.  Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η εξέταση έδειξε ότι τα ζωτικά όργανα της Νανάς είχαν συρρικνωθεί εξαιτίας της νευρικής ανορεξίας.

Μάλιστα, όπως η ίδια είχε πει είχε φθάσει να ζυγίζει 25 κιλά ενώ υπήρξε περίοδος που το μόνο που έτρωγε όλη την ημέρα ήταν ένα μήλο! Όταν «έφυγε» από τη ζωή ήταν 28 κιλά. 

Πώς ξεκίνησε ο Γολγοθάς της ανορεξίας 

Η Νανά Καραγιάννη είχε δηλώσει πως: «Οι λόγοι ήταν ψυχολογικοί και αφορούσαν προβλήματα που «κουβαλούσα» από την παιδική μου ηλικία και ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν».

Σε συνέντευξή της στο Έψιλον και στην Αννίτα Πάνια το 2016 είχε μιλήσει για τη σχέση που είχε με τη μητέρα της και τον ρόλο που έπαιξε σε όλη αυτή την περιπέτεια. 

«Ήθελα να τραβήξω την προσοχή πολύ πολύ συγκεκριμένων ανθρώπων. Δηλαδή…. ανθρώπου. Της μαμάς μου. Αυτό βέβαια καταλαβαίνεις ότι όχι απλά δεν το είχα υποψιαστεί καν… αυτό βγήκε τελευταία μέσα από τη θεραπεία και σοκαρίστηκα πάρα πολύ. Την τράβηξα, αλλά την πόνεσα πάρα πολύ. Ήθελα να της δείξω ότι δεν είναι όλα καλά» είχε σημειώσει συμπηρώνοντας πως «Αυτό που δεν μπορούσα να πω το έδειχνα. Πολύ δύσκολο. Σήμερα είμαστε ουσιαστικά καλά και έχουμε μόνο τη χιλιομετρική απόσταση, ενώ πριν λίγα χρόνια είχαμε όλες τις αποστάσεις. Όταν κατάλαβα ότι η μητέρα μου είναι στο πλάι μου άρχισα να ξεπερνώ το πρόβλημα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top