Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας: Μια γιορτή για ένα υπέροχο συναίσθημα

Τι είναι φιλία κατά τον Αριστοτέλη

Κάθε χρόνο έτσι και φέτος, γιορτάζεται και τιμάται σε όλο τον πλανήτη η Διεθνής Ημέρα Φιλίας, δείχνοντας μας πόσο σημαντική είναι η φιλία στη ζωή μας.

Θέλεις να κάνεις υγιείς φιλίες; Τα φάουλ που πρέπει να αποφύγεις

παρέα φίλων στο βουνό

Ποια ζώδια έχουν την τάση να μη στεριώνουν σε φιλίες;

παρέα φίλων γύρω από φωτιά

Η συγκεκριμένη ημέρα καθιερώθηκε το 2011 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/65/275) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου. 

Τι να διδάξεις στην κόρη σου για τις παιδικές φιλίες

Τα βασικό πιστεύω των εμπνευστών της Διεθνούς Ημέρας Φιλίας είναι ότι η φιλία μεταξύ των λαών, χωρών, πολιτισμών και ατόμων, μπορεί να γεφυρώσει τις διαφορές και να συμβάλλει στην εμπέδωση της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο.

παρέα φίλων κοριτσιών

Θέλεις να «χτίσεις» μία δυνατή φιλία; Τι να κάνεις

Η φιλία κατά τον Αριστοτέλη

Έβλεπε τη φιλία ως μία από τις πραγματικές χαρές της ζωής και θεωρούσε πως για να ζήσει κάποιος μια ευτυχισμένη ζωή, χρειάζεται μια πραγματική φιλία. Με δικά του λόγια: «Η φιλία είναι ένα είδος αρετής ή τουλάχιστον συνυφασμένη με την αρετή. Εκτός όμως απ΄ αυτό, η φιλία είναι και πράγμα πάρα πολύ αναγκαίο στη ζωή του ανθρώπου, γιατί κανείς δεν θα προτιμούσε να ζει χωρίς φίλους, έστω κι αν έχει στην κατοχή του όλα τα άλλα αγαθά. Γι΄αυτό ακόμα και οι πλούσιοι και εκείνοι που κατέχουν αξιώματα και πολιτική εξουσία, πιστεύουν ότι η παρουσία φίλων είναι πολύ μεγάλη ανάγκη. Εξάλλου οι άνθρωποι στη φτώχεια και στις άλλες δυστυχίες τους, πιστεύουν ότι το μόνο καταφύγιο είναι οι φίλοι. Επιπλέον, οι φίλοι συνδράμουν τους νέους, ώστε να τους αποτρέψουν από τα λάθη, και, προκειμένου, για τους μεγάλους στην ηλικία, τους φροντίζουν και αναπληρώνουν τις δυνάμεις που τους λείπουν. Δύο πηγαίνουν μαζί, διότι και οι δυο είναι πιο ικανοί να κατανοήσουν από κοινού και να ενεργήσουν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top