Euro 2004: 17 χρόνια από τον θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδος!

Το γκολ του Χαριστέα και το ξέφρενο πάρτι στους δρόμους

Κι όμως πέρασαν 17 χρόνια από τη βραδιά που η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου έκανε το "θαύμα" και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο.

Η ομάδα μας, έχοντας αποκλείσει στα ημιτελικά τη Τσεχία με 1-0 στην παράταση και στα προημιτελικά την τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία με 1-0, ήρθε αντιμέτωπη με τους πανίσχυρους Πορτογάλους των Ρονάλντο, Φίγκο, Ντέκο και Ρούι Κόστα.

Euro 2004 Ελλάδα

Οι διεθνείς μας ήταν αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν την επική κατάκτηση και το κατάφεραν από την κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα μετά από κόρνερ του Μπασινά στο 57ο λεπτό.

Στο πλευρό της εθνικής μας ήταν χιλιάδες Έλληνες που δε σταματούσαν να εμψυχώνουν τους παίκτες ούτε λεπτό…

Με το σφύριγμα της λήξης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης έκλαιγε στην αγκαλιά του Ρεχάγκελ από συγκίνηση ενώ οι παίκτες τρελαμένοι από χαρά με την ελληνική σημαία στις πλάτες τους δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχαν πετύχει.

Μετά την απονομή δέκα εκατομμύρια Έλληνες ξεχύθηκαν σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας. Η Ομόνοια γέμισε με κόσμο καθώς χιλιάδες Έλληνες σε μια τεράστια αγκαλιά φώναζαν ρυθμικά τα ονόματα του Ότο Ρεχάγκελ και των παικτών του.

Η χρυσή εντεκάδα του τελικού

Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (76΄ Βενετίδης), Χαριστέας, Φύσσας, Βρύζας (81΄ Παπαδόπουλος), Καψής, Κατσουράνης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top