Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα»

«Υπάρχει το μομέντουμ για μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη»

Συνέντευξη στο Bloomberg και στον δημοσιογράφο Tom Mackenzie παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης 12/6 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός μίλησε για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, την ελληνική οικονομία αλλ΄πα και την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. 

Ανασχηματισμό και στο… Μαξίμου εξετάζει ο Μητσοτάκης    

Σχετικά με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και το ποσοστό της ΝΔ, ο ίδιος είπε: «Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές με 28% και αυτό είναι υψηλότερο από το άθροισμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι εκλογές διεξήχθησαν έναν χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές υπήρχε μια κούραση. Υπήρχε και μια ψήφος διαμαρτυρίας για θέματα όπως η ακρίβεια. Εκλεγήκαμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και αυτό θα κάνουμε και θα κριθούμε στις εκλογές του 2027. Αντίθετα με ό,τι συνέβη σε άλλες χώρες αποφύγαμε την ήττα και είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα». 

Όσον αφορά τις πρόωρες εκλογές στη Γαλλία που προκύρηξε ο Μακρόν, είπε: «Έχουμε στρατηγική συμμαχία με τη Γαλλία και θα ήταν απρεπές να σχολιάσω τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Θα αρκεστω στο ότι είμαι ευτυχής που η Ελλάδα δεν αποτελεί σημείο κρίσης και συζήτησης στην Ευρωζώνη».

Στο Μαξίμου με τους νέους Ευρωβουλευτές της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσει ως πρόεδρος της Κομισιόν. Είναι η υποψηφία του ΕΛΚ που είναι η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα. Αν υπάρχουν κόμματα ή κυβερνήσεις που θέλουν να στηρίξουν την υποψηφιότητά της είναι καλοδεχούμενες αλλά δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις για στήριξη από ομάδες δεξιά του ΕΛΚ. Είναι καλό για την Κομισιόν να έχει μια συνέχεια όσον αφορά την πρόεδρο». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top