Βορίδης και Κουτνατζής στις θέσεις των Παπασταύρου και Μπρατάκου

Όλες οι αλλαγές μετά τις παραιτήσεις

Βίντεο από Δελτίο Ειδήσεων STAR

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε τα νέα στελέχη που θα αντικαταστήσουν τους παραιτηθέντες από τις θέσεις του υπουργού Επικρατείας, κ. Σταύρο Παπασταύρου, και του υφυπουργού παρά τον πρωθυπουργό, κ. Γιάννη Μπρατάκο.

ΝΔ: Διαγράφεται ο Ταμήλος για δηλώσεις για τα θύματα των Τεμπών

Συγκεκριμένα, ο κ. Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του υπουργού Επικρατείας και παράλληλα τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης, ενώ ο κ. Στέλιος Κουτνατζής αναλαμβάνει το αξίωμα του γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης.

Ο Μάκης Βορίδης - Φωτογραφία από Eurokinissi, Γιώργος Κονταρίνης

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, η ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη για την αναδιάταξη δυνάμεων στην κυβέρνηση οδηγεί στα εξής συμπεράσματα:

  • Καθορισμός σαφών ρόλων και αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών του Μεγάρου Μαξίμου.
  • Επίκεντρο της αλλαγής είναι η εσωτερική αναδιάταξη.
  • Μείωση δύο μελών στο Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς οι αρμοδιότητές τους αντικατανέμονται σε υπάρχοντα μέλη της κυβέρνησης.
  • Ο κ. Μάκης Βορίδης επιπλέον αναλαμβάνει τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων σε συνεργασία με τον κ. Στέλιο Κουτνατζή.
  • Ο κ. Στέλιος Κουτνατζής αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της γενικής γραμματείας της Κυβέρνησης, ενισχύοντας έτσι το τεχνοκρατικό χαρακτήρα της θέσης.
  • Τα υπάρχοντα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου συνεχίζουν με τις αρμοδιότητές τους. Επιπλέον, ο κ. Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση οργανισμών και φορέων που υπάγονται στον Πρωθυπουργό, ενώ ο κ. Θανάσης Κοντογεώργης αναλαμβάνει την ειδική γραμματεία για τον Μακροπρόθεσμο Σχεδιασμό.
  • Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κ. Θανάσης Νέζης, αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών.

Επιπλέον, η κ. Ελένη Σχινά αναλαμβάνει τα καθήκοντα της Διευθύντριας του Ιδιαίτερου Γραφείου του Πρωθυπουργού, συμπεριλαμβανομένου του αρχείου και του πρωτοκόλλου του Πολιτικού Ηγέτη. Τέλος, ο υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό, κ. Παύλος Μαρινάκης, διατηρεί τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ, της εκπροσώπησης του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Ευρωεκλογές: Οι 28 πρώτοι υποψήφιοι της ΝΔ

Οι παραπάνω ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό στοχεύουν στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της οργάνωσης της κυβέρνησης, καθώς και την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ποιος είναι ο Στέλιος Κουτνατζής

Ο 40χρονος Στέλιος-Ιωάννης Κουτνατζής αναλαμβάνει τα καθήκοντα του νέου Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Παύλος Μαρινάκης. Ο κ. Κουτνατζής ανήκει στη νέα γενιά στελεχών που εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι δικηγόρος και λέκτορας δημοσίου δικαίου στη Νομική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ έχει διδάξει και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο Στέλιος Κουτνατζής - Φωτογραφία από Eurokinissi, Γιάννης Παναγόπουλος

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Harvard, καθώς και διδακτορικού στο Δημόσιο Δίκαιο από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (όπου τιμήθηκε με τη διάκριση "summa cum laude" και το Βραβείο Ernst-Reuter). Είναι συνιδρυτής του δικηγορικού γραφείου MK legal και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής και υπεύθυνος Επιστημονικής Γραμματείας του νομικού περιοδικού "Το Σύνταγμα".

Διαθέτει επίσης σημαντική εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, καθώς κατά το παρελθόν διατέλεσε νομικός σύμβουλος του υφυπουργού οικονομικών, κ. Γιώργου Μαυραγάνη (την περίοδο 2012-2015).

Επίσης, ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού το διάστημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2022, προκειμένου να επιτραπεί η οριστικοποίηση της αποχώρησης του κ. Γιάννη Μπρατάκου από το ΕΒΕΑ και να αναλάβει στη συνέχεια τη θέση.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top