Μαρινάκης: Η επίθεση στη Θεσσαλονίκη μας προκαλεί θλίψη

Στον εισαγγελέα 9 συλληφθέντες της επίθεσης σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα

«Θλίψη και οργή προκαλεί η επίθεση με στοιχεία λιντσαρίσματος σε δύο συνανθρώπους μας στη Θεσσαλονίκη, επειδή απλώς έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Ο κοινωνικός εκφασισμός δεν πρόκειται να γίνει ανεκτός. Οι αυτουργοί αυτών των αποτρόπαιων πράξεων θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Η Ελλάδα πηγαίνει μπροστά. Θλιβερές εξαιρέσεις δεν πρόκειται να μας αφήσουν πίσω», αναφέρει σε ανάρτηση του o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σχετικά με την επίθεση, που δέχθηκαν χθες δύο άτομα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: Ομαδική επίθεση σε δύο τρανς στην πλατεία Αριστοτέλους

Νωρίτερα, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν 9 εκ των 21 συλληφθέντων της ομοφοβικής επίθεσης σε δύο ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην πλατεία Αριστοτέλους το βράδυ του Σαββάτου.

Πρόκειται για τους ενήλικες δράστες της επίθεσης, οι οποίοι υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία της ΟΠΚΕ ανέβηκαν τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου. Σε λίγο αναμένεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα.

Οι υπόλοιποι 12 συλληφθέντες είναι ανήλικοι και αναμένεται να οδηγηθούν κι αυτοί στον εισαγγελέα.

Πώς έγινε η ομοφοβική επίθεση

Ηταν λίγο πριν από τις 10 το βράδυ όταν στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη δύο non binary άτομα δέχθηκαν αρχικά λεκτική επίθεση και στη συνέχεια σωματική από πλήθος νεαρών που ήταν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομοφοβική επίθεση ξεκίνησε με το πλήθος το νεαρών να καταφέρεται με αισχρές εκφράσεις εναντίον των δύο θυμάτων. Τους αποκαλούσαν «τρ@@@@@@, π@@@@@@». Ωστόσο στη συνέχεια τα αίματα άναψαν όταν ένας νεαρός από το πλήθος πλησίασε τα δύο non binary άτομα και έφτυσε στο πρόσωπο τον έναν. Η αντίδραση του θύματος ήταν να πετάξει το παγωτό που κρατούσε στο νεαρό και τότε η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top