Noμοσχέδιο για ομόφυλα: Ποιοι θα καταψηφίσουν και ποιοι θα απέχουν

Το κλίμα στη Βουλή δυναμιτίστηκε

Η ώρα της αλήθειας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία έφτασε, καθώς το σχετικό νομοσχέδιο συζητείται πλέον στην Ολομέλεια της Βουλής, για να ψηφιστεί αύριο το βράδυ. 

Ομόφυλα Ζευγάρια: Πέρασε το νομοσχέδιο στην Επιτροπή - Διαφωνία στο ΠΑΣΟΚ  

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star o Γιώργος Κολοβάτσιος, η Ελληνική Λύση, οι Σπαρτιάτες και Νίκη κατέθεσαν ένσταση η οποία και απορρίφθηκε. 

Ο Σωκράτης Φάμελλος ανέβηκε στο βήμα και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντάς του πως το Νομοσχέδιο δεν θα πέρναγε χωρίς τις ψήφους των προοδευτικών δυνάμεων. 

Η αυριανή ψηφοφορία του Νομοσχεδίου θα είναι ονομαστική.

Γάμος ομόφυλων: Η αριθμητική στη Βουλή για το αν περνάει το νομοσχέδιο  

ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ψηφίσουν το Νομοσχέδιο.

 

Πιο συγκεκριμένα από τους 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι 110 θα ψηφίσουν το Νομοσχέδιο, από τους 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα το ψηφίσουν οι 34 με δύο πιθανές απώλειες του Παύλου Πολάκη και της Νίνας Κασιμάτη από τους 11 βουλευτές της Νέας Αριστεράς θα ψηφίσουν στις 9, ενώ στο κόμμα της Πλεύσης Ελευθερίας το Νομοσχέδιο θα ψηφίσουν και οι έξι βουλευτές. 

Στα κομματικά επιτελεία μετρούν τις ψήφους και τις ενστάσεις, ενώ σήμερα παρενέβη στο θέμα εκ νέου και ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

Με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Ιερώνυμος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 89,5 ζήτησε η ψηφοφορία να είναι ονομαστική. 

«Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό Κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική. Με αυτόν τον τρόπο, και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε, και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top