Ομόφυλα Ζευγάρια: Πέρασε το νομοσχέδιο στην Επιτροπή - Διαφωνία στο ΠΑΣΟΚ  

Σχεδόν ένας στους τρεις βουλευτές σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν το ψηφίζει! 

Δεν απέδωσε και πολλά το σημερινό μασάζ στους διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν  στον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σχεδόν ένας στους τρείς  βουλευτές όμως και στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ αρνούνται να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, το οποίο πάντως πέρασε επί της αρχής στην αρμόδια  επιτροπή της Βουλής. 

Ομόφυλα ζευγάρια: «Χαμός» για το σήμα των ΛΟΑΤΚΙ στη Βουλή 

Συγκεκριμένα, με τη στήριξη πέντε κομμάτων  (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά) το νομοσχέδιο πήρε «πράσινο φως» επί της αρχής, αφού οι διαφωνούντες δεν έδωσαν το «παρών» στις συνεδριάσεις. Του… Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου,  θα αρχίσει η συζήτηση στην Ολομέλεια και στις 15 θα ψηφιστεί. 

Στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως έχουμε 40-45 διαφωνούντες.

ΠΑΣΟΚ: «Επεισοδιακό» πολιτικό μασάζ στους διαφωνούντες 

Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ το κλίμα είναι ηλεκτρισμένο. Σήμερα συνεδρίασε για 3, 5 ώρες η κοινοβουλευτική ομάδα και υπήρξε θερμό επεισόδιο όταν η Νάντια Γιαννακοπούλου αντέδρασε στην πρόθεση του μειονοτικού Ιλχάν Αχμέτ να απέχει κάνοντας λόγο για «βουλευτές» δύο ταχυτήτων. 
Στο ΠΑΣΟΚ πάντως 10 βουλευτές συνολικά συνεχίζουν να διαφωνούν με το νομοσχέδιο.

Ιλχάν Αχμέτ Νάντια Γιαννακοπούλου

Ιλχάν Αχμέτ - Νάντια Γιαννακοπούλου 

Ομόφυλα ζευγάρια: Ονομαστικη ψηφοφορία ζητούν Ελληνική Λύση και «Νίκη» 

Στα δεξιά της ΝΔ,  Ελληνική Λύση και Νίκη κατέθεσαν ξεχωριστά αιτήματα για ονομαστική ψηφοφορία, αλλά επειδή δεν έχουν από 15 βουλευτές θα χρειαστεί η στήριξη των «Σπαρτιατών» για να περάσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top