Ομόφυλα ζευγάρια: «Χαμός» για το σήμα των ΛΟΑΤΚΙ στη Βουλή 

Σε κλίμα έντασης η παρουσίαση των θέσεων των κοινωνικών εταίρων    

Ένταση δημιουργήθηκε στη συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών όταν βουλευτής της Ελληνικής Λύσης σχολίασε το σήμα των ΛΟΑΤΚΙ.

Γάμος ομόφυλων: Η αριθμητική στη Βουλή για το αν περνάει το νομοσχέδιο    

Επεισοδιακή συνεδρίαση για τα ομόφυλα ζευγάρια στη Βουλή 

Το σήμα + στο αρκτικόλεξο ΛΟΑΤΚΙ ήταν συγκεκριμένα η αφορμή για να «ανάψουν τα αίματα» στη Βουλή, στη συζήτηση των κοινωνικών φορέων για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο Βουλευτής της Ελληνική Λύσης Παύλος Σαράκης το ερμήνευσε, με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα να αντιδρά. 

Το σήμα των ΛΟΑΤΚΙ που έγινε η αφορμή για την ένταση στη Βουλή

Το σήμα των ΛΟΑΤΚΙ που έγινε η αφορμή για την ένταση στη Βουλή  

Σε «άτομα που έλκονται από ζώα, κτηνοβασία από παιδιά, παιδοφιλία κλπ» αναφέρθηκε ο κ. Σαράκης, προκαλώντας την αντίδραση άλλων βουλευτών που άρχισαν να φωνάζουν «αίσχος», ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα, ανέφερε στην παρέμβασή της: «Μιλάει για κτηνοβασία κύριε πρόεδρε. Κακοποιητικός λόγος». 

Νέα κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Έλενα Ακρίτα κατά Νάσου Ηλιόπουλου    

Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Οι προτάσεις των κοινωνικών φορέων στην αρμόδια Επιτροπή 

Οι εκπρόσωποι των ΛΟΑΤΚΙ, πάντως στη διάρκεια της συζήτησης  εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το νομοσχέδιο, ωστόσο  ζήτησαν να υπάρξει ρύθμιση για την απόκτηση παιδιού με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ακόμα, για ζευγάρια ανδρών, γυναικών αλλά και τρανς. «Προτείνουμε ίση πρόσβαση στην  παρένθετη κυοφορία στα ζευγάρια ανδρών» Ελένη Μαραβέλια μέλος Ευρωπαϊκού δικτύου οργανώσεων  ΛΟΑΤΚΙ   

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος: «ΟΙ γυναίκες θα νοικιάζουν το σώμα και τη μήτρα τους για παιδιά ομόφυλων ζευγαριών»

Στην πρόταση αυτή αντέδρασαν η Ένωση Γυναικών και οι πολύτεκνοι. 

«Γυναίκες φτωχές, ευάλωτες πρόσφυγες και φοιτήτριες, να νοικιάζουν το σώμα τους,  τη μήτρα τους και να γίνονται για  μηχανές παραγωγής παιδιών κατά παραγγελία» υποστήριξε  η Χριστίνα Σκαλούμπακα, από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος. 

«Το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού είναι να έχει πάτερα και μητέρα» ανέφερε εκ μέρους της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων, η Γενική Γραμματέας Δήμητρα Αγγελή.  

Στην αρμόδια Επιτροπή πάντως όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο  -που θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα - ειδικοί της ψυχικής υγείας ξεκαθάρισαν ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι ψυχική νόσος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top