Γάμος ομόφυλων: Η αριθμητική στη Βουλή για το αν περνάει το νομοσχέδιο  

«Πρεμιέρα» σήμερα του επίμαχου νομοσχεδίου στις Επιτροπές  

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Η αριθμητική των κομμάτων στη Βουλή και η έναρξη συζήτησης του νομοσχεδίου στις Επιτροπές    

Το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, έκανε σήμερα «πρεμιέρα»  στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής. Αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα. Οι διαφωνίες στα κόμματα είναι οριζόντιες, ενώ στη Νέα Δημοκρατία μετρούν πόσοι βουλευτές θα καταψηφίσουν ή θα απέχουν. Παράλληλα, μαίνονται οι αντιδράσεις της εκκλησίας.

Σεραφείμ: Κλείνει την πόρτα σε βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια  

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα ψηφιστεί την άλλη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής και εκεί τα κόμματα θα μετρήσουν απώλειες. Στη Νέα Δημοκρατία, στόχος είναι να περιοριστεί ο αριθμός των διαφωνούντων, ενώ στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει επίσης πολιτικό ζήτημα. Ο πολιτικός αναλυτής Γιώργος Ευγενίδης ,μετέδωσε τις τελευταίες πληροφορίες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  από την αριθμητική στο παρασκήνιο.  

Τα τηλέφωνα σε βουλευτές της ΝΔ και οι αναποφάσιστοι

Την άλλη Πέμπτη στις 15 του μήνα τα κομματικά επιτελεία θα έχουν ένα γερό πολιτικό crash test γι' αυτό και έχουν ανάψει τα τηλέφωνα στο παρασκήνιο. 

Η ΝΔ έχει 158 βουλευτές, με τα σημερινά δεδομένα είναι σε τροχιά για περίπου 110 «Ναι». Έχουν γίνει τηλέφωνα και ραντεβού τις τελευταίες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες προς το «ναι» μετακινούνται βουλευτές, όπως η Μαρία Αντωνίου, ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος του Έβρου και η Σέβη Βολουδάκη των Χανίων. Υπάρχουν, βεβαίως, ακόμα αναποφάσιστοι που φλερτάρουν με την αποχή. 

Η αριθμητική και τα τηλέφωνα στη ΝΔ για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Η αριθμητική και τα τηλέφωνα στη ΝΔ για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών   

«Μασίφ» ο ΣΥΡΙΖΑ με ερωτηματικό τον Π. Πολάκη

Στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει 36 βουλευτές, σίγουροι θεωρούνται οι 34. Πιο ισχυρές επιφυλάξεις έχει ο Παύλος Πολάκης που ακούγεται ότι μπορεί να είναι στα Χανιά τις μέρες την ψηφοφορίας, ενώ επιφυλακτική εμφανίζεται και η Νίνα Κασιμάτη. 

Κασσελάκης προς Πολάκη: Αν δεν σου αρέσει μπορείς να φύγεις! 

ΣΥΡΙΖΑ: Οι επιφυλακτικοί βουλευτές για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

ΣΥΡΙΖΑ: Οι επιφυλακτικοί βουλευτές για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών    

 

Προσπάθεια περιορισμού των διαφωνούντων στο ΠΑΣΟΚ 

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμάται ότι από τους 32 βουλευτές του ψηφίζουν οι 22 και θα γίνει προσπάθεια οι διαρροές να μειωθούν σε μονοψήφιο αριθμό. Μεταξύ αυτών που λένε ότι θα απέχουν είναι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, «ανοιχτό» το ζήτημα  για την Ευαγγελία Λιακούλη και τον Τάσος Νικολαΐδη. Θα συνεδριάσει εκ νέου η Κ.Ο. του κόμματος ως το τέλος της εβδομάδας. 

ΣΥΡΙΖΑ: Οι επιφυλακτικοί βουλευτές για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

ΣΥΡΙΖΑ: Οι επιφυλακτικοί βουλευτές για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών       

Προς πλειοψηφία 180+ βουλευτών για τον γάμο ομόφυλων

Μ' αυτά και μ' αυτά, αν συνυπολογίσει κανείς και τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας που κατά βάση ψηφίζουν, το νομοσχέδιο αναμένεται με τα σημερινά δεδομένα να πάρει τουλάχιστον 180 ψήφους, αριθμός που μπορεί να ανέβει ελαφρώς.

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια περνά από τις συμπληγάδες των διαφωνούντων στη Βουλή. Προσπάθεια να κατευνάσει τους "γαλάζιους" βουλευτές καταβάλλει ο Άκης Σκέρτσος. 

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια στις Επιτροπές της Βουλής    

«Ακόμα κι όσοι έχουν αντίθετη άποψη θα ήθελα να την αρθρώσουν με επιχειρήματα, χωρίς κακοποιητικό λόγο» τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος κατά την έναρξη της  συζήτηση του νομοσχεδίου.   

Στις 3 επιτροπές όπου γίνεται η συζήτηση για το νομοσχέδιο, συμμετέχει η μισή Βουλή, δηλαδή 149 βουλευτές! 

Αρκετοί εκ των διαφωνούντων δεν πήγαν, όμως, σήμερα στο κοινοβούλιο με αποτέλεσμα  η αίθουσα να ήταν σχεδόν άδεια… 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top