Παραιτήθηκε με καθυστέρηση δύο μηνών ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αυγενάκης: Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη και να υπάρξει διαφάνεια 

Λευτέρης Αυγενάκης
O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης (φωτογραφία Ευρωκίνηση) 

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Βαγγέλης Σημανδράκος, την οποία έκανε δεκτή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Σημανδράκος σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί τα μέλη της διοίκησης και το προσωπικό του ΟΠΕΚΕΠΕ για την συμβολή τους στην έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών πληρωμών. Ευχαριστεί επίσης τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, την Διαχειριστική Αρχή, την ΕΘΕΑΣ και το σύνολο των Συνεταιρισμών κ.ά. καθώς και όσους συνέβαλαν από την πλευρά τους στην στήριξη των παραγωγών και του πρωτογενούς τομέα.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Γεμίζει το πορτοφόλι γεωργών και κτηνοτρόφων

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αυγενάκης ειχε καλέσει τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ να υποβάλει την παραίτησή του στο τέλος Οκτωβρίου, αλλά ωστόσο είχε αρνηθεί να παραιτηθεί, καθώς, όπως ανέφερε, είχε τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση μέσω ΑΣΕΠ και δεν ήταν υποχρεωμένος να υπακούσει στις «διαταγές» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητά την επιστροφή ενισχύσεων που δόθηκαν παράτυπα σε αγρότες

Για την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε:

Αυγενάκης: Αδιανόητη οποιαδήποτε αύξηση τιμών στα οπωροκηπευτικά

«Μια καινούργια ημέρα ξεκινάει για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η απόσταση που είχε δημιουργηθεί και η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και του Οργανισμού αποτελεί παρελθόν.

Έχω δεσμευτεί ότι θα υπάρξουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη, η δικαιοσύνη και η διαφάνεια και να διορθωθούν τα λάθη στο μέτρο του δυνατού.

Στόχος μας είναι, να χτίσουμε άμεσα έναν Οργανισμό που θα λειτουργεί σωστά, οργανωμένα, σύγχρονα κι εναρμονισμένα με τις υποδείξεις της κοινότητας, με έναν και μοναδικό σκοπό, την εξυπηρέτηση των αγροτών!

Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη, να υπάρξει νοικοκυροσύνη και διαφάνεια!».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top