Νομιμοποιούνται οι παράνομοι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα

Αυτός είναι ο λόγος που οι προϋποθέσεις απλοποιούνται

Νομιμοποιούνται με τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγο στην Βουλή  οι παράνομοι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια. 

Πόρτο Ράφτη: Εντοπισμός 41 μεταναστών και σύλληψη των δύο διακινητών τους

Η τροπολογία κατατέθηκε σήμερα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και προβλέπει μια νέα τύπου άδεια διαμονής για τους μετανάστες. 

Συγκεκριμένα προβλέπεται πως μετανάστες τρίτων χωρών που διέμεναν μέχρι 30 Νοεμβρίου του 2023 χωρίς άδεια στην Ελλάδα, εδώ και τρία χρόνια, τώρα έχουν το δικαίωμα να τους χορηγηθεί νόμιμη άδειας διαμονής από την Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

 Όπως επεσήμανε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γιώργος Κολοβάτσιος, μέχρι τώρα οι παράνομοι μετανάστες που δεν είχαν καταθέσει αίτηση ασύλου ή αν είχε απορριφθεί μπορούσαν να ζητήσουν άδεια παραμονής με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και μάλιστα  έπρεπε να αποδείξουν ότι ζούσαν 7 συνεχόμενα χρόνια στην χώρα μας.

Πλέον  οι προϋποθέσεις απλοποιούνται και όσοι έχουν μπει παράνομα έως 30.11.23  στην Ελλάδα και έχουν 3 αντί για 7 έτη αποκτούν ειδική άδεια διαμονής τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειες τους. 

Αυτή η αλλαγή έγινε καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εργατικά χέρια και κυρίως εργάτες γης. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top