Κ. Μητσοτάκης: «Ατυχές γεγονός η ακύρωση της συνάντησης με τον Σούνακ»

Θετικό ότι πήρε τόσο μεγάλη διάσταση το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της συνάντησής του με την κ. Σακελλαροπούλου σχολίασε μπροστά στις κάμερες την ακύρωση της συνάντησης με το Ρίσι Σούνακ, χαρακτηρίζοντάς το ως «ένα ατυχές γεγονός».

«Αδειάζει» τον Σούνακ το Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

«Επέστρεψα χθες από το Λονδίνο. Δύο μόνο κουβέντες για το ατυχές γεγονός της ακύρωσης της προγραμματισμένης μου συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό μου. Θεωρώ ότι αυτό δε θα επηρεάσει τις σχέσεις με την Βρετανία σε βάθος χρόνου. Έχουν ένα ιστορικό βάθος. Είχε και μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα», είπε ο πρωθυπουργός.

Μεγάλες αντιδράσεις κατά Σούνακ και στη Μεγάλη Βρετανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

«Ήθελα να σας ενημερώσω για μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες. Απολύτως συνεπείς με το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή και εισάγεται στις επιτροπές το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Αυτό που προστέθηκε είναι ότι αν κάποιος θεωρεί ότι αδικείται μπορεί να ζητήσει ο ίδιος φορολογικό έλεγχο τα για τα τελευταία 5 χρόνια. Αποδίδω μεγάλη σημασία στην έννοια της φορολογικής δικαιοσύνης και τα έσοδα από αυτή την παρέμβαση κατευθύνονται σε υγεία και Παιδεία.

Κι άλλη απρέπεια: Οι Βρετανοί απέσυραν την ασφάλεια του Μητσοτάκη!  

Επίσης, χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε τις παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα για να αντιμετωπίσουμε την μάστιγα της ατιμωρησίας. Η μάχη κατά της εισαγόμενης ακρίβειας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και οι έλεγχοι όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα θα συνεχίζονται αμείωτοι», τόνισε. 

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει την Παρασκευή στο Ντουμπάι στη διάσκεψη για το κλίμα. Εκεί θα βρίσκεται από αύριο και ο Ρίσι Σούνακ.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, προσερχόμενος στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ δήλωσε για τη συνάντηση που είχε με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντέιβιντ Κάμερον: 

«Η ελληνική κυβέρνηση τοποθετήθηκε ειδικά σε σχέση με τη ματαίωση της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, τον κ. Σούνακ. Εκείνο το οποίο θέλω να επισημάνω είναι ότι το αίτημα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ένα αίτημα το οποίο προκύπτει από το δίκαιο, από την ιστορία και από τις οικουμενικές πολιτιστικές αξίες. Ανεξάρτητα από αυτό, είναι η πεποίθησή μας ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να είναι καλές και θα εργαστούμε με τον ομόλογό μου προς την κατεύθυνση αυτή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top