Κι άλλη απρέπεια: Οι Βρετανοί απέσυραν την ασφάλεια του Μητσοτάκη!  

Η απάντηση της Αθήνας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και το παρασκήνιο

Πριν από λίγη ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στην Αθήνα, μετά το διπλωματικό επεισόδιο που βάζει στον «πάγο» τις ελληνο-βρετανικές σχέσεις. Η Ντάουνινγκ Στριτ προσπαθεί τώρα να μετακυλήσει την ευθύνη για τη διπλωματική της απρέπεια στην Αθήνα. Από το Μέγαρο Μαξίμου ο πολιτικός σχολιαστής του Star Γιώργος Ευγενίδης, αποκάλυψε  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα, το  παρασκήνιο για τα όσα έγιναν στο Λονδίνο.  

Ο Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με Μητσοτάκη λόγω των Γλυπτών!

Όπως ανέφερε, συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη απαντούν ότι η ατζέντα της συνάντησης, αλλά και το πρόγραμμα επαφών του πρωθυπουργού ήταν γνωστά στους Βρετανούς, με δεδομένο ότι το ραντεβού με τον κ. Σούνακ είχε κανονιστεί εδώ και σχεδόν δέκα μέρες. Και είναι προφανές ότι στην Αθήνα υπάρχει επιπρόσθετη ενόχληση από το γεγονός ότι οι Βρετανοί επιχειρούν να «δείξουν» τον Έλληνα πρωθυπουργό ως υπεύθυνο γι' αυτό το φιάσκο. 

Κυβερνητική πηγή στο Star για τα όσα υποστηρίζουν οι Βρετανοί σχετικά με την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη - Σούνακ

Κυβερνητική πηγή στο Star για τα όσα υποστηρίζουν οι Βρετανοί σχετικά με την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη - Σούνακ  

«Το θέμα των Γλυπτών ήταν στην ατζέντα της συζήτησης» 

Το βρετανικό επιχείρημα, συνεπώς, είναι ότι η συνάντηση ακυρώθηκε επειδή είχε συμφωνηθεί να μην γίνει συζήτηση για τα Γλυπτά. «Απευθυνθήκαμε, λοιπόν, σε κυβερνητική πηγή η οποία τονίζει ότι κάτι τέτοιο "Δεν ισχύει και δεν θα μπορούσε να ισχύει. Γνώριζαν ότι το θέμα θα ετίθετο, μαζί με όλα τα υπόλοιπα. Ότι θα ήταν, δηλαδή, ένα από τα θέματα της συνάντησης"» επισήμανε ο Γ. Ευγενίδης.   

Μητσοτάκης- Σούνακ: Η ενόχληση και το τηλεφώνημα για ακύρωση της συνάντησης

Από το Μαξίμου προσθέτουν, άλλωστε, ότι οι ελληνικές θέσεις είναι εδώ και χρόνια γνωστές στους Βρετανούς. Και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έθεσε χθες το θέμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, στον ηγέτη των Εργατικών Κιρ Στάρμερ. 

Oi Bρετανοί απέσυραν την ασφάλεια του Κ. Μητσοτάκη μετά την ακύρωση της συνάντησης!

Ο πολιτικός σχολιαστής του Star μετέδωσε και την πληροφορία ότι μετά την ακύρωση του ραντεβού χθες το απόγευμα, οι Βρετανοί απέσυραν και την ασφάλεια του πρωθυπουργού, θεωρώντας την επίσκεψή του πλέον ιδιωτική και όχι επίσημη, με αποτέλεσμα να μείνει μόνο με τους Έλληνες αστυνομικούς του συνοδούς! Όπως σχολίασε επίσης η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Μ. Ζαχαρέα, πρόκειται για μία ακόμη απρέπεια των Βρετανών μετά την ακύρωση της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό.  

Συνάντηση Κάμερον – Γεραπετρίτη

Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν Υπουργός Εξωτερικών πάντως της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, σε συνάντηση που ζήτησε και είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Γεραπετρίτη, στο περιθώριο της συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.  

O Ντέιβιντ Κάμερον πυροβολεί τους πολιτικούς του αντίπαλους- "Νιώθω πολύ καλύτερα!"

Ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε στον κ. Κάμερον τη διαφωνία αρχής που υφίσταται ως προς το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ωστόσο, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές ότι υφίσταται ανάγκη συνεργασίας για τη διαφύλαξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Ηνωμένου Βασιλείου και την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top