ΣΥΡΙΖΑ: «Διαγράψαμε όσους είχαν έλλειψη σεβασμού προς τον πρόεδρο»

«Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου», λέει ο Βίτσας

Στην αντεπίθεση πέρασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, μετά από την ανακοίνωση της πρόθεσης του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη να διαγράψει τον Νίκο Φίλη, τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Δημήτρη Βίτσα

«Υπάρχει μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη για μέλη του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη. Τα όργανα, με βάση τις καταστατικές προβλέψεις, θα αποφανθούν. Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες. Άρα, ξέρετε, εγώ δε θα επέλεγα και ως δημοσιογράφος, αν έκανα αυτή τη δουλειά σήμερα, να βάλω τίτλο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει από τις ΗΠΑ. Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, ακριβώς με αυτόν τον πολιτικό στόχο, αν γίνεται και από σήμερα και από αύριο να κάνουμε δουλειά στο πεδίο, να απαντάμε στα μεγάλα ζητήματα», είπε στην ΕΡΤ.

«Ο Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο Φίλης

Αναφερόμενη μάλιστα στους τρεις που ο Στέφανος Κασσελάκης παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας, σημείωσε πως εξάντλησαν την υπομονή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Μέχρι χθες το βράδυ ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με μια εξάντληση υπομονής και ανοχής από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να θυμίσω ότι υπήρχαν συναντήσεις με τους συντρόφους. Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Νίκο Φίλη στο γραφείο του στη Βουλή. Ήταν από τις πρώτες συναντήσεις που έκανε. Προσπάθησε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και κυρίως να δοθεί το νεύμα και στους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην προοδευτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ότι ακριβώς γίνεται αυτό το πράγμα. Δυστυχώς όμως, απ’ ό, τι φαίνεται, εδώ δεν έχουμε μόνο μια έλλειψη σεβασμού προς το εκλογικό αποτέλεσμα, τις διαδικασίες και την ίδια τη διαδικασία, έτσι όπως αυτή προβλέπεται από το καταστατικό, δηλαδή εκλογή από τη βάση. Αλλά να μου επιτρέψετε να πω ότι έχουμε και μια έλλειψη σεβασμού και προς το πρόσωπο του Προέδρου αλλά και των υπολοίπων μελών του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η κ. Αυγέρη.

Χάος στο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Κασσελάκης διαγράφει Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη

Βίτσας: «Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου»

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Βίτσας αναφέρθηκε στην παραπομπή για διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία, όπως είπε, την έμαθε από τα μέσα ενημέρωσης. 

ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτο βήμα διάσπασης με το κείμενο της «Ομπρέλας»! 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε πως η διαγραφή του ίδιου, του Νίκου Φίλη και του Πάνου Σκουρλέτη δεν είναι δεδομένη και θα πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες. 

Μιλώντας επίσης στο Mega ξεκαθάρισε πως αν προχωρήσουν οι διαγραφές, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει σε συνέδριο με ίσους όρους. 

Κασσελάκης: Ορίστε, δείτε τη βέρα μου – Δε μου αρέσει η υπερέκθεση  

«Αυτό το νέο δικαίωμα του προέδρου να διαγράφει όποιον θέλει ή όποιον νομίζει πως κάτι έκανε, δεν βοηθά  το κόμμα να είναι σύγχρονο και δημοκρατικό. Τι μου λες μετά σε σέβομαι, γιατί είχαμε αποκτήσει μία σχέση. Είναι σαν να με κοροϊδεύεις και εμένα και το κόμμα. Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε την ανάρτηση 12:00 ώρα Ελλάδος, ενώ για δύο ώρες πριν, συζητούσα με μεγάλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν μου είπε τίποτα, όπου φαντάζομαι δεν το ήξερε. Μετά με ενημέρωσαν κάποιοι σύντροφοι. Στην ανάρτηση αναφέρεται πως και οι τρεις ”πολεμούσαμε” το κόμμα από μέσα τα τελευταία 5 χρόνια. Λένε πως ”πολεμούσαμε” τον Τσίπρα, δεν το έχει πει ο Τσίπρας και το λέει ο νέος πρόεδρος. Δεν έχει ιδία αντίληψη ο Κασσελάκης, είναι στην Αμερική, ακούει ό,τι του πει ο ένας και ο άλλος, αλλά φαντάζομαι έχει την εξυπνάδα να ζητήσει να δει τα αποσπάσματα με τα όσα έχουμε πει», τόνισε με νόημα.

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κόμμα ετοιμάζουν οι διαφωνούντες - Βρήκαν και το όνομα!

Όσον αφορά στα όσα είχε πει ο ίδιος για νέο πολιτικό φορέα, για τον οποίο ανέφερε και όνομα, ο κ. Βίτσας δήλωσε τώρα πως «δεν μίλησα για τον σχηματισμό του νέου κόμματος» και υποστήριξε πως δεν ανακοίνωσε κάποιο όνομα αλλά απάντησε στην ερώτηση, λέγοντας πως από τις πιθανότητες που υπάρχουν, η μία είναι «να μας διαγράψουν όλους και να πάνε 1.000 άτομα στο Συνέδριο».

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε από την ευρωομάδα ο Στέλιος Κούλογλου

«Το είπα περιπαικτικά και γνωρίζοντας πώς δουλεύουν οι δημοσιογράφοι. Τηλεφωνιόμαστε μεταξύ μας με όσους έχουμε πρόβλημα. Μάλιστα, στο καταστατικό μας αναφέρεται και επιτρέπεται η ύπαρξη ομάδων και τάσεων με στόχο να καλυτερεύσει το κόμμα. Δεν  έχουμε συζητήσει για σχηματισμού άλλου κόμματος. Το ότι δεν συμφωνεί κάποιος δεν σημαίνει πως θα φύγει. Υπάρχουν οι 16 που ψήφισαν ενάντια στην πρόταση του προέδρου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Βίτσας: «Ο Κασσελάκης εκλέχτηκε χωρίς να πει τις απόψεις του»

Ο Δημήτρης Βίτσας είπε επίσης πως ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχτηκε χωρίς ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ να ξέρει πραγματικά τι πρεσβεύει. 

ΣΥΡΙΖΑ σε Φίλη: Μάλλον δεν είδε, δεν άκουσε, την αναφορά Τζουμάκα 

«Η ομιλία του προέδρου στον ΣΕΒ έδειχνε την αντίληψή του σε σχέση με το τι είναι και τι δεν είναι νέο. Πρέπει να δει τι κάνουν οι επιστήμονες, να δει τη νέα εργατική τάξη, να δει πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τεχνολογικά επιτεύγματα. Ο Κασσελάκης εξελέγη χωρίς να πει τις απόψεις του. Παρουσίαζε ένα lifestyle που έπιασε. Είμαστε και λίγο αγαθοί, δεν τα ψάχνουμε τα πράγματα. Αυτό που λέει το καταστατικό είναι πως ο καθένας μπορεί να ζητήσει να πάει κάποιος στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου είναι 15 μέλη. Θα πρέπει να ψηφίσουν τα 10 και εάν ψηφίσει τότε πηγαίνει στην Πολιτική Γραμματεία και εάν και εκεί ψηφιστεί υπέρ τότε πάει στην Κεντρική Επιτροπή».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top