Διάσκεψη στην Αίγυπτο για τη Γάζα: Με ποιες θέσεις πάει ο Μητσοτάκης    

Τι δήλωσαν ανώτατες διπλωματικές πηγές στο Star για τη στάση της Τουρκίας  

Αποκλειστικές πληροφορίες για τη στάση της Ελλάδας στην αυριανή, κρίσιμη, διάσκεψη στην Αίγυπτο, για τον πόλεμο στο Ισραήλ,  αλλά και για την επόμενη ημέρα στα ελληνοτουρκικά, μετέδωσε η διπλωματική συντάκτρια του Star Κατερίνα Τσαμούρη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.     

Ισραήλ: Βομβαρδίζει ανελέητα τις θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Διάσκεψη στην Αίγυπτο: To διπλωματικό «αβαντάζ» της Ελλάδας  

Όπως ανέφερε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει αύριο στην Αίγυπτο με συγκεκριμένες θέσεις. Η Ελλάδα έχει διπλωματικό «αβαντάζ»: 

1. Τη στρατηγική σχέση με Ισραήλ και ΗΠΑ
2. Τη σχέση με τον αραβικό κόσμο.  

Άλλωστε, η Ελλάδα από την πρώτη μέρα διαμηνύει: «Άλλο πράγμα η Χαμάς κι άλλο οι άμαχοι Παλαιστίνιοι», ενώ παράλληλα στέλνει και ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. 

Πρώτη απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς - Ελεύθερες δύο Αμερικανίδες

Η επίπτωση του πολέμου στα ελληνοτουρκικά: Τι δήλωσαν ανώτατες διπλωματικές πηγές στο Star    

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν, τα έχει «σπάσει» εντελώς με Ισραήλ και ΗΠΑ, όπως και με τη Δύση γενικώς. 

Ισραήλ: Απέσυρε την πρέσβη και όλους τους διπλωμάτες από την Τουρκία 

Όπως ανέφερε η διπλωματική συντάκτρια του Star αυτό θα έχει ως συνέπεια τη ματαίωση των σχεδίων για τον εκσυγχρονισμό των  F-16, όπως και των όποιων άλλων σχεδίων για πλήρη αποκατάσταση τω σχέσεων με τις ΗΠΑ. 

«Δεν έχει λόγο να παριστάνει το καλό παιδί.  Το ερώτημα είναι αν αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψει η ένταση στα ελληνοτουρκικά.  Σύμφωνα με ανώτατες διπλωματικές πηγές, o Ερντογάν έχει ήδη ανοιχτά μέτωπα στον Καύκασο, στη Λιβύη, με τους Κούρδους, βεντέτα με το Ισραήλ και πλέον με τη Δύση και τους Αμερικανούς. Δε θέλει μέτωπο και με την Ελλάδα» τόνισε η  Κ. Τσαμούρη.Οι πληροφορίες της Κ. Τσαμούρη για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά      

Οι πληροφορίες της Κ. Τσαμούρη για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά  

Όπως πρόσθεσε η Κ. Τσαμούρη, crash test θα είναι το Ανώτατο Συμβούλιο του Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες εκεί θα οριστεί η επόμενη ελληνοτουρκική συνάντηση, όπου πλέον θα συζητηθεί το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ! 

Γεραπετρίτης στο Star: Αδιανόητες οι εικόνες από την επίθεση της Χαμάς   

Στον ενισχυμένο τα τελευταία χρόνια διπλωματικό και αμυντικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή. 

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης μιλώντας σήμερα στη Βουλή

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης μιλώντας σήμερα στη Βουλή  
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top