ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρήσεις βλέπουν Μαμουλάκης και Βαρεμένος

Δεν έχουν τέλος τα εσωκομματικά πυρά

Συνεχίζονται τα εσωκομματικά πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρεία του κόμματος. Οι φωνές για πιθανές αποχωρήσεις πληθαίνουν, ενώ ήδη ιστορικά στελέχη, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να… αποχαιρετήσουν τη Κουμουνδούρου. 

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος βρίσκεται κοντά στον νέο πρόεδρο, κάλεσε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σεβαστούν την επιλογή της κοινωνίας. 

«Όχι» Αχτσιόγλου σε Στέφανο Κασσελάκη - Γιατί αρνήθηκε να αναλάβει ρόλο

«Καλό είναι να υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα για τις αντιδράσεις και να σεβαστούμε την άποψη του κόσμου. Η κοινωνία μίλησε. Πρέπει να σεβαστούμε τον κόσμο και την επιλογή του», ανέφερε ο Χάρης Μαμουλάκης και πρόσθεσε:

«Οι τάσεις στα κόμματα και ειδικά στον προοδευτικό χώρο υπάρχουν, είναι υγεία. Αρκεί, όμως, να μην είναι φράξιες. Άλλο η φράξια, άλλο η τάση».

Κασσελάκης σε Φάμελλο: «Θα κάνουμε εξαιρετική ομάδα, να συνεχίσεις δυνατά»

Σχολιάζοντας τις σκληρές δηλώσεις του Νίκου Φίλη, ο κ. Μαμουλάκης σημείωσε ότι αδικεί τον εαυτό του. 

«Ο κ. Φίλης έκανε χαρακτηρισμούς που δεν θα σχολιάσω. Πρέπει να αποφεύγονται αυτοί οι βερμπαλισμοί. Ακόμα και να έχει κάποιος δίκιο, συμβαίνει αυτό που βλέπουμε τώρα. Εδώ έχουμε μπροστά μας ένα συνέδριο. Ο κόσμος μίλησε, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στο συνέδριο θα πρέπει να μπορούμε να συνθέσουμε, όχι να συγκρουστούμε και να αντιμαχόμαστε», τόνισε.

Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αποχωρήσεις ή διαγραφές στελεχών. 

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρόσωπα γύρω από τον Στέφανο Κασσελάκη – Ο ρόλος του Πολάκη

«Είναι πάρα πολύ πιθανό να υπάρξουν αποχωρήσεις στελεχών. Δεν θα με εκπλήξουν. Εξαρτάται από την περίσταση το αν θα υπάρξουν διαγραφές. Στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ενωμένος. Ο κοινός παρονομαστής θα είναι η ενότητα», είπε.

Απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει όνομα και σήμα. 

Τσίπρας για Κασσελάκη: «Μαθαίνει γρήγορα. Δε θα σας αφήσουμε να πλήξετε»

«Ένας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένας φορέας, ένας πολιτικός οργανισμός. Ένα νέο πολιτικό κόμμα με μία ιστορία, μία διαδρομή και ένα μέλλον. Έχουμε μια ισχυρή δυναμική. Επιτέλους συζητείται ο ΣΥΡΙΖΑ θετικά στην κοινωνία. Υπάρχει αναθέρμανση του ενδιαφέροντος. Πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε αυτό το ενδιαφέρον της κοινωνίας», είπε.

Βαρεμένος: «Δεν αποκλείω να αποχωρήσουν κάποιοι»

Βέβαιος ότι κάποιοι θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στον Alpha ο Γιώργος Βαρεμένος. 

Σε ερώτηση αν απειλείται το κόμμα με διάσπαση απάντησε:

Τζουμάκας για Κασσελάκη:«Μεταβατικός αρχηγός, θα δείξει αν είναι μια φάρσα»

«Στο μέλλον δεν αποκλείω τίποτα. Κάποιοι, όμως, μπορεί να θέλουν να φύγουν». 

Ο κ. Βαρεμένος σημείωσε πως η Έφη Αχτσιόγλου έχει πορευτεί με σοβαρότητα και σχολιάζοντας τις δηλώσεις Φίλη αναγνώρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. 

«Θα εξαρτηθεί και από την ηγεσία τι θα γίνει, όχι όμως τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Κασσελάκης: «Ευχαριστώ όσους επέλεξαν το φως»

«Μπορεί κάποιοι να περίμεναν να πάει ο Κασσελάκης με πατίνι στην Κουμουνδούρου, μπορεί κάποιοι να περίμεναν να μην πάει καν στη Βουλή, γιατί η Βουλή σήμερα είναι το TikTok, το Twitter και όποιο άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τελικά όμως έγινε αυτό που δεν περίμεναν... Ο Στέφανος Κασσελάκης πήγε στη Βουλή. Μπορεί και μια μερίδα του κόσμου να μην θέλει να ακούει για βουλευτές και για πολιτικούς. Εγώ πάντως λέω τη γνώμη μου και δεν την αλλάζω. Άλλωστε, όλοι ξέρουμε ότι πάντα στον ισχυρό τρέχουν πολύ από κοντά», κατέληξε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top