Μαρινάκης για Μπελέρη: Η Αλβανία να σεβαστεί τους κανόνες Δικαίου   

Τι δήλωσε για τις προκλήσεις στην Κύπρο και τα επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια

Παύλος Μαρινάκης

Η κυβέρνηση με μια σειρά από παρεμβάσεις και του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, είναι συντεταγμένα δίπλα στο δίκαιο, όχι μόνο δίπλα στο Φρέντη Μπελέρη έναν νόμιμα εκλεγμένο δήμαρχο, ο οποίος πρέπει να ορκιστεί διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε συνένευξή του στον Σκάι. 

Χειμάρρα: Μεγάλη συγκέντρωση για τον Φρέντι Μπελέρη

 «Η Αλβανία πρέπει να σεβαστεί τους στοιχειώδεις κανόνες του κράτους δικαίου και σε αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω. Είδαμε και την επίσκεψη των δύο δημάρχων των δύο μεγαλύτερων πόλεων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, είδαμε και την επίσκεψη του κ. Συρίγου. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει σαφές, κάθε μέρα όλο και πιο έντονο», ανέφερε ενώ για το άτυπο δείπνο του πρωθυπουργού με τους ηγέτες των βαλκανικών χωρών τη Δευτέρα είπε πως πρόκειται για μία πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία. 

«Έρχονται στο Μέγαρο Μαξίμου οι ηγέτες των δυτικών Βαλκανίων και ο πρωθυπουργός της Κροατίας ο κ. Μπλέκοβιτς, καθώς και των κρατών μελών της περιοχής που είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η κα φον ντε Λάιεν και ο κ. Μισέλ. Είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ελλάδα είκοσι χρόνια μετά, έχει και μία συμβολική αξία από τη σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης - δυτικών Βαλκανίων και τη διακήρυξη της Θεσσαλονίκης. Βασικό αντικείμενο, προφανώς, είναι η διεύρυνση, η ενότητα στην περιοχή», δήλωσε. 

Tους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων υποδέχεται τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης

Επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια: Δεδομένη η υπηρεσιακή αστοχία 

Για τα γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως είναι δεδομένη η επιχειρησιακή αστοχία αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ακυρώσουμε συνολικά το έργο της ΕΛ.ΑΣ η οποία διαχρονικά έχει πολύ άξια στελέχη. «Προφανώς πάντα όταν κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, δεν υπηρετούν το καθήκον τους όπως πρέπει, ελέγχονται και στη συνέχεια λαμβάνονται αποφάσεις. Και όπως είπε και ο αρμόδιος υπουργός, προφανώς δεν θα μείνουμε μόνο στις άμεσες κινήσεις που έγιναν την ίδια ημέρα, ήταν πάρα πολλά τα λάθη που έγιναν. Και με βάση τα πορίσματα της ΕΔΕ και πάντα όπως προβλέπει ο νόμος και χωρίς να προδικάσουμε προφανώς θα γίνουν και οι υπόλοιπες κινήσεις.  Αλλά δεν πρέπει να σταθούμε μόνο σε αυτό. Είναι σημαντικό να σταθούμε και σε αυτό που είπατε. Κάποιοι άνθρωποι ξεκίνησαν από μια άλλη χώρα για να κάνουν μια σειρά από παράνομες ενέργειες με έσχατη αυτών, να δολοφονήσουν, να σκοτώσουν έναν νέο άνθρωπο επειδή άνηκε σε μια άλλη ομάδα, επειδή δεν τους άρεσε, επειδή τον βρήκαν στο πέρασμά τους», πρόσθεσε. 

Φόνος Κατσουρή: Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του Έλληνα χούλιγκαν     

«Η Ελλάδα είναι ένα κράτος δικαίου που δεν κάνει εκπτώσεις σε αυτό, με ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη και ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο», συμπλήρωσε. 

«Ελλάδα και Κύπρος θα είναι μαζί σε αυτή την αυτονόητη μάχη νομιμότητας και δικαίου»

Για τα γεγονότα στην Κύπρο ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Νέο βίντεο από την επίθεση Τουρκοκυπρίων κατά ανδρών του ΟΗΕ στην Πύλα  

«Είχαμε μία απρόκλητη επίθεση σε ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ από τους Τουρκοκύπριους. Είχαμε μία σειρά από εργασίες οι οποίες αποτελούν κατάφορη παραβίαση του status quo γιατί μιλάμε για νεκρή ζώνη. Είχαμε την επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού  με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τον κ. Χριστοδουλίδη, είχαμε μία πολύ αυστηρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Είναι προφανές, όπου θα αναφέρει και η ανακοίνωση όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός στον Κύπριο Πρόεδρο ότι Ελλάδα και Κύπρος θα είναι μαζί σε αυτή την αυτονόητη μάχη νομιμότητας και δικαίου. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές και βέβαια έχουμε και μία σειρά από δημόσιες καταδίκες σε παγκόσμιο επίπεδο από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση ούτως ώστε να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και του κράτους δικαίου», υπογράμμισε. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top