Νέα Φιλαδέλφεια: Σκληρή απάντηση της Ελλάδας στον πρόεδρο της Κροατίας

Τον «αδειάζει» και ο πρωθυπουργός της χώρας του

Σκληρή απάντηση στο παραλήρημα του προέδρου της Κροατίας σχετικά με τους κρατούμενους για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, έδωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με όσα είπε ο Ζόραν Μιλάνοβιτς, ο κ. Ευθυμίου απάντησε:

Προκαλεί ξανά ο Κροάτης πρόεδρoς: «Τους φέρονται σαν αιχμαλώτους πολέμου»

«Από την πρώτη στιγμή, οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κροατίας βρίσκονται σε επικοινωνία για τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει μετά την τραγική δολοφονία του Έλληνα φιλάθλου.

Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου. Με σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων όσων βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά. Η δε ελληνική Πολιτεία πάντοτε εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας και την ακεραιότητα όσων βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Σοκάρουν νέα ντοκουμέντα: Μάχη σώμα με σώμα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Οποιεσδήποτε δηλώσεις που στρεβλώνουν την πραγματικότητα δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία υπό τις παρούσες συνθήκες».

Νέα Φιλαδέλφεια: Η εμπρηστική δήλωση του Κροάτη προέδρου

Ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, αναφερόμενος στις προφυλακίσεις των Κροατών χούλιγκαν για τα επεισόδια που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή δήλωσε μεταξύ άλλων πως «οι ελληνικές αρχές σκόρπισαν τους κρατουμένους στις φυλακές για να τους χτυπήσουν και να τους βιάσουν».

O πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς - AP

Νέα Φιλαδέλφεια: Oι τελευταίες στιγμές του Μιχάλη

«Αυτό δεν είναι κράτος δικαίου. Συμπεριφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους σαν αιχμαλώτους πολέμου. Αν ήμουν πρωθυπουργός, θα  σκεφτόμουν τι θα έκανα. Δεν είναι απλό. Μοιάζει με τον νόμο του πολέμου. Αντιμετωπίζονται ως αιχμάλωτη μονάδα», είπε αρχικά ο Κροάτης πρόεδρος και συνέχισε:

Αποκλειστικό Star: Καρέ καρέ το χτύπημα στον Μιχάλη με ρόπαλο

«Έχεις πέντε μέρες για να διαχωρίσεις τους ταραξίες από μια ομάδα ανθρώπων και τους βάζεις όλους υπό κράτηση και τους σκορπίζεις (σε φυλακές) σε όλη την Ελλάδα, ώστε να ξυλοκοπηθούν και να βιαστούν. Τέλεια, αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πρωθυπουργός Κροατίας: «Στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης η υπόθεση»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, αναφερόμενος στις προφυλακίσεις των Κροατών χούλιγκαν στην Ελλάδα, φρόντισε να πάρει αποστάσεις και να «αδειάσει» τον πρόεδρο της χώρας του. Όπως δήλωσε «η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης».

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς - AP

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς - AP

Αποκάλυψη Star: Κροάτης χούλιγκαν παραδόθηκε μόνος του στις αρχές

«Κατηγορούνται για τρία εγκλήματα: συνεργασία με εγκληματική οργάνωση, υλικές ζημιές και τραυματισμός. Πρόκειται για σοβαρά εγκλήματα κι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Δε γίνεται να κατηγορηθούν για τον θάνατο και οι εκατό. Κάνουμε έκκληση στις ελληνικές Αρχές να ολοκληρώσουν τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό και η συντριπτική πλειοψηφία των Κροατών πολιτών να απελαθούν στην Κροατία», συμπλήρωσε ο Πλένκοβιτς. Και όπως σημείωσε, «πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτό είναι στα χέρια των Ελλήνων εισαγγελέων και της δικαιοσύνης, όχι στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας».

Νέα Φιλαδέλφεια: Ξεκίνησαν οι μεταγωγές – Φόβοι για επεισόδια στις φυλακές

Ο Κροάτης πρωθυπουργός είχε τηλεφωνήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την είδηση για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή και οι δύο άντρες δεσμεύτηκαν για την πλήρη συνεργασία των Αρχών με σκοπό τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της δολοφονίας και την παραδειγματική τιμωρία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top