Συνάντηση Δένδια με τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου στο Ελ Αλαμέιν   

«Κοινή θέληση για εμβάθυνση της στρατηγικής αμυντικής σχέσης»  

Νίκος Δένδιας Με Υπουργό Άμυνας Αιγύπτου

Με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συνάντηση Μητσοτάκη- Άλ Σίσι

«Εκφράσαμε την ισχυρή κοινή θέλησή μας να εμβαθύνουμε, ακόμη περισσότερο, την στρατηγική αμυντική σχέση των χωρών μας και να συμβάλλουμε στην ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», έγραψε σχετικά ο κ. Δένδιας στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter.

Η συνάντηση Ν. Δένδια με τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου Μ. Ζάκι

Η συνάντηση Ν. Δένδια με τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου Μ. Ζάκι   

«Η διμερής αμυντική συνεργασία μας έχει αποκτήσει μία αυξανόμενη δυναμική τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα λόγω της συχνής διεξαγωγής διακλαδικών ασκήσεων και τη συμμετοχή στελεχών των δύο χωρών σε εξειδικευμένες επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις και δράσεις που συνολικά προάγουν την διακλαδικότητα και τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας», επισήμανε περαιτέρω.

Στους πιλότους των Canadair ο Νίκος Δένδιας

Παράλληλα, ευχαρίστησε και από πλευράς του τον Αιγύπτιο ομόλογό του για την αποστολή από την Αίγυπτο 3 ελικοπτέρων, για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, «γεγονός που συνιστά έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την Ελλάδα».

Ν. Αγχίαλος: Θέμα χρόνου η επίδοση του πορίσματος της ΕΔΕ στον Δένδια   

Επίσκεψη Δένδια – Γεραπετρίτη στο Ελ Αλαμέιν 

Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε επίσης το Μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων στη Μάχη του Ελ Αλαμέιν, μαζί με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄ και τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top