Ν. Αγχίαλος: Θέμα χρόνου η επίδοση του πορίσματος της ΕΔΕ στον Δένδια   

Πυροτεχνουργοί ψάχνουν για υπολείμματα βομβών 

Θέμα χρόνου είναι να παραδοθεί στον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια το πόρισμα για τα αίτια της καταστροφής των πυρομαχικών στις αποθήκες της Νέας Αγχιάλου, από τη μεγάλη φωτιά της περασμένης Πέμπτης. Αποκλειστικές πληροφορίες μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Κώστας Συμεωνίδης.

 Έλεγχοι Χαρδαλιά στα στρατόπεδα για την πυρασφάλεια με εντολή Δένδια 

Όπως ανέφερε, οι  πυροτεχνουργοί της Πολεμικής Αεροπορίας και του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς του Στρατού Ξηράς συνεχίζουν να «χτενίζουν» όλη την περιοχή εντός και εκτός του στρατοπέδου «Καράμπα» στη Νέα Αγχίαλο, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα από πυρομαχικά που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά, λόγω των εκρήξεων της περασμένης Πέμπτης. 

Νέα Αγχίαλος: Πυρομαχικοί ψάχνουν για υπολλείμματα βομβών στο στρατόπεδο  Νέα Αγχίαλος: Πυρομαχικοί ψάχνουν για υπολείμματα βομβών στο στρατόπεδο  

Παράλληλα, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας περιμένει από μέρα σε μέρα να του παραδώσει η Πολεμική Αεροπορία το πόρισμα της ΕΔΕ για τις αιτίες που προκάλεσαν την καταστροφή των πυρομαχικών στις αποθήκες του στρατοπέδου «Καράμπα». 

Νέα Αγχίαλος: Απαλλάχθηκε από τα καθηκοντά του ο διοικητής της 111 ΠΜ

Μένει να απαντηθεί αν τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφάλειας και πυρασφάλειας, όπως και το γιατί η μονάδα, η οποία είχε 6 πυροσβεστικά οχήματα δεν τα έστειλε εκτός στρατοπέδου να ρίξουν νερό στα γύρω χωράφια, πριν πλησιάσει η φωτιά, η οποία να τονίσουμε έφτασε 100 μέτρα από τη μονάδα, δεν  μπήκε μέσα. 

Οι πληροφορίες του Star  αναφέρουν ότι η αιτία που οι βόμβες εξερράγησαν ήταν το πολύ υψηλό θερμικό φορτίο, περίπου 600 βαθμοί Κελσίου, που υπήρχε στην ευρύτερη περιοχή από τη φωτιά. 
O Νίκος Δένδιας θα  επισκεφτεί το απόγευμα τη Μοίρα των «Καναντέρ» στην Ελευσίνα, μια εβδομάδα μετά την τραγωδία στην Κάρυστο, με τους δύο νεκρούς πιλότους μας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top