Έλεγχοι Χαρδαλιά στα στρατόπεδα για την πυρασφάλεια με εντολή Δένδια 

Γιατί απαλλάχθηκε των καθηκόντων του ο διοικητής της 111 ΠΜ στη Ν. Αγχίαλο

Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του ο Διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης της Νέας Αγχιάλου, μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ. Την διέταξε ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, για τις εκρήξεις στις αποθήκες των πυρομαχικών της μονάδας. 

Νέα Αγχίαλος: Απαλλάχθηκε από τα καθηκοντά του ο διοικητής της 111 ΠΜ

Στον διοικητή φέρεται να χρεώνεται πλημμελής λήψη μέτρων πυρασφάλειας και πλημμελής φύλαξη των πυρομαχικών, έστω και αν αυτά ήταν παλιάς τεχνολογίας.  

Πυρετώδεις εργασίες στην αποθήκη πυρομαχικών της Νέας Αγχιάλου 

Πλέον, όπως μετέδωσε  ο αμυντικός συντάκτης του Star Κώστας Συμεωνίδης, πυροτεχνουργοί της Πολεμικής Αεροπορίας εργάζονται πυρετωδώς μέσα στο χώρο του στρατοπέδου «Καράμπα»  στη Νέα Αγχίαλο, όπου έγιναν οι εκρήξεις και το ίδιο κάνουν έξω από τη μονάδα σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων και οι άντρες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς του Στρατού. 

Φωτιά Νέα Αγχίαλος: Εκκένωση της περιοχής μέσω θαλάσσης!  

Στόχος τους να «καθαρίσουν» όλη την περιοχή από υπολείμματα πυρομαχικών και να την παραδώσουν με ασφάλεια. Τώρα, όπως αναμενόταν, απαλλάχθηκε των καθηκόντων του ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης της Νέας Αγχιάλου Σμήναρχος Δημήτρης Νικολαΐδης, μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ,  ώστε να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες που οδήγησαν στις πρωτοφανείς εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών. 

Η  έκρηξη στη Νέα Αγχίαλο

Η  έκρηξη στη Νέα Αγχίαλο 

Εκρήξεις Νέα Αγχίαλος: Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο Νίκος Δένδιας

Όπως επισήμανε πάντως ο Κ. Συμεωνίδης, θα πρέπει να σημειωθεί, επειδή ακούγονται και γράφονται πολλά, ότι σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις, όλες αυτές τις μέρες, που διάφορες μεγάλες πυρκαγιές απείλησαν στρατιωτικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, τα συστήματα πυρασφάλειας των Ενόπλων Δυνάμεων λειτούργησαν σωστά και οι μονάδες σώθηκαν. 

Αυτό που έγινε στη Νέα Αγχίαλο είναι φυσικά πολύ σοβαρό, κάτι δεν έγινε καλά, αλλά θεωρείται μεμονωμένη περίπτωση και μένει να δούμε από την ΕΔΕ τι πήγε στραβά.   

Νέα Αγχίαλος: Η συγκλονιστική στιγμή της έκρηξης on air 

Εντός των επόμενων ημερών η ΕΔΕ στον Υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια  

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια το πόρισμα της ΕΔΕ για τις εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών της Νέας Αγχιάλου. Τα ερωτήματα που απαιτούν απάντηση είναι πολλά. Από αύριο ξεκινούν και οι έκτακτες επιθεωρήσεις πυρασφάλειας σε μεγάλες στρατιωτικές μονάδες της χώρας, τις οποίες θα συντονίσει ο Νίκος Χαρδαλιάς

Μήνυμα Χαρδαλιά σε Τουρκία: Αδιαπραγμάτευτα τα θέματα εθνικής κυριαρχίας

Φως στο γιατί φτάσαμε στο σημείο να εκραγούν πυρομαχικά σε μια μεγάλη στρατιωτική μονάδα της Νέας Αγχιάλου αναμένεται να ρίξει το πόρισμα της ΕΔΕ που έχει διατάξει ο υπουργός Άμυνας και το οποίο θα είναι έτοιμο σε λίγες μέρες. Θα πρέπει να απαντηθεί το αν είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας στη μονάδα, το γιατί δεν λειτούργησαν και πόσοι και ποιοι φταίνε για αυτό. 

Ξεκινούν από την  Κυριακή οι επιθεωρήσεις στα μέτρα πυρασφάλειας των μονάδων 

Από αύριο Κυριακή 30/7 ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς ξεκινά επισκέψεις σε στρατιωτικές μονάδες ανά την Ελλάδα, ώστε να επιθεωρήσει και να αξιολογήσει τα μέτρα ασφαλείας και πυρασφαλείας αποθηκών και χώρων φύλαξης πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και καυσίμων, μετά από εντολή του Νίκου Δένδια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top