Εκρήξεις Νέα Αγχίαλος: Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο Νίκος Δένδιας

Ζήτησε τον έλεγχο των συστημάτων πυρασφάλειας όλων των στρατοπέδων

Κατεπείγουσα ένορκη διοικητική έρευνα για τη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο και τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην αποθήκη πυρομαχικών της 111ης Πτέρυγας Μάχης διέταξε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας. 

Νέα Αγχίαλος: Πώς φτάσαμε στην έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών

«Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό, της πυρκαγιάς στη Νέα Αγχίαλο, σε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111ης Πτέρυγας Μάχης, στην περιοχή Καράμπα της Μαγνησίας, έχω λάβει αναλυτική έγγραφη ενημέρωση, από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας», είπε ο υπουργός και συνέχισε:

Φωτιές: Ανησυχία προκαλεί η διαχείρισή τους το φετινό καλοκαίρι

«Ζήτησα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ήδη, εκδόθηκε η απόφαση διενέργειάς της από Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Το τι συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς. Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Στο ακέραιο».

Νέα Αγχίαλος: Η συγκλονιστική στιγμή της έκρηξης on air 

Ο κ. Δένδιας διαβεβαίωσε πως δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας για την ίδια την 111η Πτέρυγα Μάχης και έκανε γνωστό πως ζήτησε τον έλεγχο των Συστημάτων Πυρασφάλειας όλων των σχηματισμών, των στρατοπέδων και των πάσης φύσεως στρατιωτικών εγκαταστάσεων της χώρας. 

Φωτιά Νέα Αγχίαλος: Εκκένωση της περιοχής μέσω θαλάσσης!  

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων, του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί απόλυτη διαχρονική προτεραιότητα της Κυβερνήσεως, της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την παρούσα Κυβέρνηση. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για όλους», κατέληξε.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top