Το παρασκήνιο της παραίτησης της Πόπης Τσαπανίδου  

«Φουντώνουν» οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ - Σενάριο παραμονής Φάμελλου

Το παρασκήνιο για την παράιτηση της Πόπης Τσαπανίδου (video Star)    

Πληροφορίες για το πώς φτάσαμε στην παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η πολιτική συντάκτρια Ειρήνη Σαββοπούλου.

Παραιτήθηκε η Πόπη Τσαπανίδου από εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ανέφερε, το μεσημέρι της 29ης Ιουλίου και αφού άκουσε τον Αλέξη Τσίπρα,  αιφνιδιάζοντας τους πάντες να ανακοινώνει στο Ζάππειο ότι αποχωρεί από την ηγεσία του κόμματος, έγραψε μια τυπική επιστολή δυο γραμμών με την παραίτησή της και την έστειλε στους Γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Βραχυκύκλωμα» και θολό τοπίο μετά την παραίτηση Τσίπρα  

Μίλησε με τον Α. Τσίπρα του είπε πως είναι μια προσωπική της απόφαση και πως μετά την αποχώρηση του ίδιου δεν μπορούσε να παραμείνει σε μία θέση που εκείνος της είχε εμπιστευθεί. Η Πόπη Τσαπανίδου είχε κάνει κάτι ανάλογο και μετά την σοκαριστική ήττα των 20 μονάδων, αλλά η παραίτηση της τότε δεν είχε γίνει δεκτή από τον Αλέξη Τσίπρα.

Το θέμα της παραίτησής της θα συζητηθεί και επίσημα στην Πολιτική Γραμματεία που έχει μετατεθεί για την επόμενη εβδομάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προς αναζήτηση νέου Εκπροσώπου Τύπου.  

Πώς είδαν στον ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη ομιλία Φάμελλου ως προέδρου της ΚΟ  

Όσον αφορά την πρώτη ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου χθες στη Βουλή ως προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η πολιτική συντάκτρια του Star ανέφερε ότι υποδέχτηκαν με   ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ την χθεσινή «επίσημη πρώτη» του Σωκράτη Φάμελλου στη Βουλή, και τη σχολίαζαν θετικά στα «πηγαδάκια» μεταξύ τους. 

Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πραγματικό εμπόδιο στα σχέδια Μητσοτάκη

Μάλιστα υπήρξαν και κάποιοι, κυρίως από το στρατόπεδο των προεδρικών, που είδαν με καλό μάτι το ενδεχόμενο μια πιθανής υποψηφιότητας του επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο κ. Φάμελλος τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν φαίνεται διαθέσιμος. «Κοντός ψαλμός…»  σε λίγες μέρες, καθώς όλα «τα χαρτιά της τράπουλας θα ανοίξουν».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top