Καμμένος: Έταξαν στον Τσίπρα το Νόμπελ Ειρήνης για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σπάει τη σιωπή του μετά από τρία χρόνια - Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα είπε

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στην εκπομπή  «Αρένα» του ΑΝΤ1, όπως προβλήθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Μετά από τρία χρόνια απουσίας από τα ΜΜΕ, ο Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, έσπασε τη σιωπή του, κάνοντας αποκαλύψεις για την περίοδο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.  Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για το «Grexit» που αποφεύχθηκε και τη Συμφωνία των Πρεσπών, στην εκπομπή «Αρένα» του ΑΝΤ1.

Τσίπρας: «Ο Πάνος Καμμένος το 2015 ήταν ένα αναγκαίο κακό»

Το παρασκήνιο πριν την αποφυγή του Grexit

«Ζήτησα να επικοινωνήσει ο Λευκός Οίκος μαζί με τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας τότε ότι εγώ ως υπουργός Άμυνας, εξασφαλίζω αμυντική συμφωνία που θα περιλαμβάνει την επέκταση της Σούδας, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τη στρατιωτική βάση στο Στεφανοβίκειο για τα ελικόπτερα του ΝΑΤΟ, τα UAV του ΝΑΤΟ στη Λάρισα και η Ελλάδα θα μετατρεπόταν σε κύριο εταίρο των ΗΠΑ στη θέση της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Μετά την επικοινωνία τότε με το υπουργείο Άμυνας και το State Department, o πρόεδρος Ομπάμα επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον διαβεβαίωσε ότι αυτά τα οποία είχαμε συζητήσει ισχύουν. 

Το βράδυ εκείνο στις 12 τη νύχτα, ο πρόεδρος Ομπάμα είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο Ολάντ, έστειλε το επιτελείο των Γάλλων στις Βρυξέλλες, όπου όλη τη νύχτα έγιναν οι διαπραγματεύσεις για το γαλλικό σχέδιο. Στις 6 το πρωί έκλεισε η συμφωνία. Εστράφη δηλαδή η Ελλάδα προς τις ΗΠΑ, έναντι της Γερμανίας και παρά τις αντιρρήσεις του τότε υπουργού Οικονομικών, ο οποίος παραιτήθηκε τις επόμενες μέρες, ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στο συμβούλιο αρχηγών, έγινε η συμφωνία, έχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη της ΝΔ, με πρόεδρο τότε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και των άλλων κομμάτων. Αυτή είναι μια αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί».

Πάνος Καμμένος: Γιατί δε μίλησε επί τρία χρόνια

«Εγώ απέφυγα να μιλήσω επί τρία χρόνια, γιατί δεν ήθελα να εμπλακώ στην πολιτική σκηνή. Η θέση μου ήταν αρκετά δύσκολη. Από τη μία ήταν ο κυβερνητικός μου εταίρος με τον οποίο είχαμε άριστη συνεργασία επί πέντε χρόνια, πέραν της συνθήκης τον Πρεσπών όπου και εκεί αθέτησε τη συμφωνία που είχαμε κάνει ότι δε θα ερχόταν όσο είχαμε κοινή συνεργασία. Και από την άλλη, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε εκλεγεί ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν πολιτικός μου πατέρας. Μέχρι που έκλεισε τα μάτια του συζητούσα μαζί του όλα τα θέματα της πολιτικής».

Πάνος Καμμένος: «Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν παγίδα για τον Αλέξη Τσίπρα»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας πως ήταν μία παγίδα την οποία έθεσαν οι Γερμανοί στον Αλέξη Τσίπρα «με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης».

«Η συνεργασία μας με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν έντιμη μέχρι τις Πρέσπες. Εμείς είχαμε κάνει το 2014 μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία δεν θα άνοιγε η κυβέρνηση το θέμα των Σκοπίων. Δεν τον πίεσε η Αριστερά τον Τσίπρα για να κάνει αυτή τη συμφωνία. Τον πίεσε η Γερμανία και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ. Με τους Αμερικανούς είχαμε συμφωνήσει πως θα υπήρχε μια τριμερής στρατιωτική συνεργασία αλλά όχι για το όνομα. Αλλά όλα αυτά ανατράπηκαν. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια παγίδα που έθεσαν στον Τσίπρα οι Γερμανοί με δώρο το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης».

Τέλος, εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «τελειώσει» και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τη μεγαλύτερη νίκη μετά το 1974. Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, ήταν η πολιτική του Αλέξη Τσίπρα που τον οδήγησε στη συρρίκνωση και τελικά στην παραίτηση. Σε ερώτηση για το αν θα επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας, εκτίμησε πως δεν θα το κάνει, αλλά ακόμα κι αν το κάνει δε θα επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο, «η πολιτική έχει τελειώσει. Υπηρέτησα 28 χρόνια βουλευτής, 7 χρόνια υπουργός, υπάρχουν νεότεροι που μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Αν μπορέσω να βοηθήσω με την συμβουλή μου, να το κάνω, αλλά έχω αποσυρθεί. Εμείς βάλαμε στόχο να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και τη βγάλαμε».

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη Καμμένου

«Ο Πάνος Καμμένος έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα του 2015 και τη Συμφωνία των Πρεσπών.  Έχει επίσης το δικαίωμα να εμφανίζει τον εαυτό του ως αλάνθαστο πρωταγωνιστή και να κατηγορεί άλλους. 

 Εκείνο που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Να παραμορφώνει τα γεγονότα του χτες για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις του σήμερα. Να επικαλείται ως γεγονότα δικές του κατασκευές. Και τελικά να μη δείχνει στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην αλήθεια για την πιο δύσκολη ιστορική περίοδο της Ελλάδας τα χρόνια της μεταπολίτευσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top