«Σπαρτιάτες»: Προσφυγή κατά της εκλογής τους από πολίτες λόγω Κασιδιάρη

Η δήλωση Κασιδιάρη και το μήνυμα Μητσοτάκη από το υπουργικό συμβούλιο

Προσφυγή στο Εκλογοδικείο κατά της ανακήρυξης του κόμματος «Σπαρτιάτες» φέρεται να ετοιμάζουν     σύμφωνα με πληροφορίες πολίτες της χώρας, προκειμένου να μπλοκάρουν την είσοδο του κόμματος που στήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης στο Κοινοβούλιο.

Προκαλεί με ανάρτηση ο Κασιδιάρης για τους Σπαρτιάτες: «Περαστικά σας»!  

«Σύμμαχος» σε αυτή την προσπάθεια γίνεται άθελά του ο ίδιος ο… Η. Κασιδιάρης, με τη χθεσινή του ανάρτηση στην οποία παραδέχθηκε ουσιαστικά την υποστήριξη  στους «Σπαρτιάτες», όπως παραδέχθηκαν επίσης ηγετικά στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος τη βραδιά των εκλογών. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο επικεφαλής του κόμματος Βασίλλης Στίγκα ευχαρίστησε δημόσια τον πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής και τον χαρακτήρισε «καύσιμο» της εκλογικής έκρηξης.

Το νομικό επιχείρημα κατά των «Σπαρτιατών» θα αφορά την «υποκρυπτόμενη» ηγεσία, σχετικά με όσα   είπε ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό για εγκληματική οργάνωση. 

Σπαρτιάτες: Μπορεί να ακυρωθεί η εκλογή τους λόγω Κασιδιάρη;

Στο νομικό οπλοστάσιο της προσφυγής θα συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι υπήρξαν αφίσες με το πρόσωπο του Κασιδιάρη σε πολλά σημεία της χώρας, όπως και η συμμετοχή αρκετών στελεχών των «Ελλήνων» και συνεργατών του Κασιδιάρη στα ψηφοδέλτια,.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πάντως αναμένεται να καταθέσει το Φεβρουάριο του 2024 αίτηση για υφ’ όρο απόλυση στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να αποφασίζει εάν θα τον αποφυλακίσει ή όχι. 

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Κακοφωνία κάποια κόμματα  

Στο ζήτημα των «Σπαρτιατών», χωρίς να τους κατανομάσει, αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή του εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο.     

Τι περιέχουν οι μπλε φάκελοι που μοίρασε ο Μητσοτάκης στο υπουργικό

«Οκτακόσιες χιλιάδες συμπολίτες μας, ψηφοφόροι, κουρασμένοι από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, δεν πήγαν να ξαναψηφίσουν και, στο ίδιο κλίμα εφησυχασμού, κάποιοι άλλοι διάλεξαν τη χαλαρή ψήφο και κάποια μικρότερα κόμματα.

Αποδείχθηκε έτσι αυτό για το οποίο εξ αρχής είχα προειδοποιήσει και το οποίο νομίζω ότι θα το δούμε και στην πράξη να εξελίσσεται, ότι δηλαδή πολλοί σχηματισμοί στη Βουλή δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκη δημοκρατική πολυφωνία, αλλά ίσως να προκαλούν πολιτική «κακοφωνία»» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως η κυβέρνηση δεν ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για το συγκεκριμένο ζήτημα.     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top