Ηλίας Κασιδιάρης: Αποφυλακίζεται τον Φεβρουάριο του 2024

Δεν μπορεί να έχει κοινοβουλευτική δράση

Ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, μπορεί να έγραψε στο Τwitter ότι αποφυλακίζεται σύντομα, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ηλίας Κασιδιάρης αποφυλακίζεται με όρους τον Φεβρουάριο του 2024, καθώς θα έχει εκτίσει τα τρία πέμπτα της πρωτόδικης ποινής του που ήταν 13 χρόνια και 6 μήνες για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Εκλογές 2023: Ποιοι ψήφισαν τους Σπαρτιάτες - Ο πανηγυρισμός Κασιδιάρη

Η απόφαση είχε εκδοθεί τον Οκτώβριο του 2020 ενώ είχε εκτίσει και έναν χρόνο το 2014 όταν συνελήφθη για την ίδια υπόθεση, δηλαδή θα έχει εκτίσει συνολικά 4,5 χρόνια. Δικαίωμα για άδειες από τις φυλακές Δομοκού θα έχει τον επόμενο μήνα, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι η αίτηση που θα κάνει, θα εγκριθεί αμέσως. Το Συμβούλιο των φυλακών είναι αυτό που θα πάρει την τελική απόφαση. 

Ακόμα όμως και αν αποφυλακιστεί δε θα μπορεί να έχει καμία απολύτως κοινοβουλευτική δράση καθώς σύμφωνα με την τροπολογία Βορίδη πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, θα πρέπει να έχει εκτίσει ολη την πραγματική ποινή του, δηλαδή και τα 13 χρόνια και τους 6 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη η δίκη του στο Εφετείο η οποία όπως και η πρωτόδικη, κυλά με αργούς ρυθμούς.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top