Εκλογές 2023: Ποιοι ψήφισαν τους Σπαρτιάτες - Ο πανηγυρισμός Κασιδιάρη

Στενές σχέσεις Σπαρτιατών με το κόμμα «Έλληνες»

Η μεγάλη έκπληξη της εκλογικής αναμέτρησης ήταν οι «Σπαρτιάτες», που εκλέγουν 12 βουλευτές, με σαφή στήριξη μέσα από τη φυλακή του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη. 

Σπαρτιάτες: Ποιο είναι το κόμμα «έκπληξη» που μπαίνει στη Βουλή

Στις 7 Μαΐου 2013 ο άγνωστος στο ευρύ κοινό Βασίλης Στίγκας ανέβαζε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ένα όπλο ρέπλικα με τη φράση «μολών λαβέ» και την περικεφαλαία των Σπαρτιατών. Δέκα χρόνια μετά γίνεται ο αρχηγός του κόμματος των Σπαρτιατών και μπαίνει στην Ελληνική Βουλή ως η πέμπτη κοινοβουλευτική δύναμη. 

Κασιδιάρης: «Νενικήκαμεν» έγραψε μέσα από τη φυλακή 

Ο πρώτος που πανηγύρισε την είσοδο στη Βουλή των Σπαρτιατών ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης. δείχνοντας πια ξεκάθαρα τον ρόλο του στο κόμμα. Ανέβασε μια φωτογραφία με τη λέξη «Νενικηκάμεν» στο Τwitter. Ο ίδιος φορά μπλουζάκι με το σήμα των Σπαρτιατών έχοντας πίσω του τα κάγκελα της φυλακής.

«Η φωτογραφία είναι προϊόν μοντάζ» διευκρινίζει με ανακοιίνωση η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής. 

Σε δανεικό διαμέρισμα οι Σπαρτιάτες

Οι Σπαρτιάτες στήθηκαν «στο πόδι». Οι δηλώσεις της Κυριακής έγιναν σε δανεικό διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο.

Ο Σωτήρης Μεταξάς, που έδωσε το γραφείο του για τις δηλώσεις των Σπαρτιατών, εκτός από την συμμετοχή του στους «Έλληνες» του Κασιδιάρη, ήταν και ένας από τους 28 ανεξάρτητους υποψήφιους του Ηλία Κασιδιάρη που επίσης απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. 

Βουλευτής των Σπαρτιατών ο νομικός εκπρόσωπος του κόμματος «Έλληνες»

Οι περισσότεροι βουλευτές έχουν στενή σχέση με το κόμμα «Έλληνες», όπως ο βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης Πέτρος Δημητριάδης  που υπήρξε νομικός εκπρόσωπος του κόμματος «Έλληνες» όπως δήλωσε σε διαδικτυακή του εκπομπή.

Μάγδα Φύσσα: Η οργισμένη αντίδραση για τους Σπαρτιάτες - «Να τους χαίρεστε»

Τον Ηλία Κασιδιάρη έχει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών Γιώργος Μανούσος.

Στη Βουλή μπήκε και ένας πρώην πρωταθλητής body building, ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης από το Ηράκλειο.

Ποιοι ψήφισαν τους Σπαρτιάτες 

Τους Σπαρτιάτες ψήφισαν 241.632 ψηφοφόροι, κυρίως οι άνδρες σε ποσοστό 7.1%, οι ηλικίες 17-24 και 25-34  ετών ενώ στην πλειοψηφία τους οι ψηφορόφοι τους είναι άνεργοι, αγγίζοντας το 9.5%, με τους περισσότερους να ψηφίζουν στην περιφέρεια. 

Αν και δεν συμμετείχαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, οι ψηφοφόροι έρχονται κυρίως από δυο κόμματα, από την Ελληνική Λύση σε ποσοστό 20.3% και από τη Νίκη σε ποσοστό 17%. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top