Μητσοτάκης για Πύλο: Είναι στιγμές αλληλεγγύης και ανθρωπιάς

«Προέχει η σωτηρία των ζωών»

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το σημερινό τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ναυάγιο με τους δεκάδες νεκρούς μετανάστες στην Πύλο.

«Έκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια τόσων αθώων ζωών. Και, ήδη, οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας είναι στη διάθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Ναυάγιο Πύλος: Στους 78 οι νεκροί - Πληροφορίες για 700 επιβαίνοντες

«Είναι στιγμές αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Τώρα προέχει η σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ζωών. Το νέο περιστατικό, ωστόσο, αναδεικνύει με τρόπο δραματικό ότι το μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική. Ώστε τα άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους να βρουν, επιτέλους, την αποφασιστική απάντηση που τους αξίζει», πρόσθεσε.

Αναβάλλεται η ομιλία Μητσοτάκη στην Πάτρα λόγω του ναυαγίου στην Πύλο

Στο σημείο βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της ΝΔ, ενώ μεταβαίνουν στην Πύλο και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης και η υποψήφια βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Σοφία Βούλτεψη.

Ναυάγιο στην Πύλο: Προβληματισμός για το ντιμπέιτ - Πιθανή η αναβολή του

Τσίπρας: «Δυστυχώς η ανθρώπινη ζωή στις μέρες μας δεν έχει την ίδια αξία για όλους τους ανθρώπους»

Για πολιτισμική κρίση έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε κατοίκους της Σητείας, όπου και περιοδεύει, λίγα λεπτά μετά την ενημέρωσή του από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Σύρου.

«Πληροφορηθήκαμε ότι έχει γίνει ένα τραγικό δυστύχημα, ένα ναυάγιο στην Πύλο. Με ένα σκάφος που ήταν γεμάτο με μετανάστες που έρχονταν από την Λιβύη, έγινε σε σημείο που έπρεπε να είναι τα ελληνικά σκάφη γιατί ήταν μέρος της έρευνας διάσωσης του ελληνικού χώρου», δήλωσε.

«Δυστυχώς η ανθρώπινη ζωή στις μέρες μας δεν έχει την ίδια αξία για όλους τους ανθρώπους. Έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό από το χρώμα σου, τη ράτσα σου, την καταγωγή σου», πρόσθεσε.

«Ο πολιτισμός μας περνάει μια πολύ μεγάλη κρίση», κατέληξε.

Ο κ. Τσίπρας, λόγω του τραγικού συμβάντος, ακύρωσε την προγραμματισμένη ομιλία του.

Ανδρουλάκης: Είμαστε όλοι βαθιά συγκλονισμένοι

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τηλεφωνικά με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, και ενημερώθηκε για το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

«Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Πρωθυπουργό, κ. Σαρμά, και με ενημέρωσε για το μέγεθος της τραγωδίας. Είμαστε όλοι βαθιά συγκλονισμένοι. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η σκέψη μας είναι στους διασώστες, που δίνουν μάχη με τον χρόνο. Για άλλη μια φορά αυτοί οι έμποροι ψυχών οδήγησαν εκατοντάδες ανθρώπους σε μια τραγωδία στη Μεσόγειο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα μας πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους, διότι συνεχίζουμε να έχουμε τραγικά αποτελέσματα», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top