Ναυάγιο στην Πύλο: Προς αναβολή το ντιμπέιτ

Η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος

Ντιμπέιτ

Βαρύ είναι το κλίμα στη χώρα μετά το ναυάγιο αλιευτικού σκάφους με μετανάστες στα ανοικτά της Πύλου, με τους τουλάχιστον 79 νεκρούς.

Οι εικόνες από την Καλαμάτα, με τους διασωθέντες, αλλά και τις σορούς που ανασύρονται είναι τραγικές.

Ναυάγιο Πύλος: Στους 78 οι νεκροί - Πληροφορίες για 700 επιβαίνοντες

Ήδη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρίσκεται στην Καλαμάτα, ενώ οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν ακυρώσει προγραμματισμένες εκδηλώσεις τους.

Οι εικόνες από την Καλαμάτα, με τους διασωθέντες, αλλά και τις σορούς που ανασύρονται είναι τραγικές / Eurokinissi

Οι εικόνες από την Καλαμάτα, με τους διασωθέντες, αλλά και τις σορούς που ανασύρονται είναι τραγικές / Eurokinissi

Αναβάλλεται η ομιλία Μητσοτάκη στην Πάτρα λόγω του ναυαγίου στην Πύλο

Μετά το τραγικό συμβάν, υπήρχε έντονες προβληματισμός για το ντιμπέιτ των αρχηγών, που είναι προγραμματισμένο για αύριο, Πέμπτη 15 Ιουνίου.

Ο Βελόπουλος προτείνει να αγοράσουμε τουρκικούς πυραύλους αντί F-35

Παρασκηνιακά, ξεκίνησε μια συζήτηση τόσο στα κομματικά επιτελεία, όσο και στους δημοσιογράφους για το εάν πρέπει να αναβληθεί.

Μετά και την κήρυξη του τριήμερου εθνικού πένθους, θεωρείται πολύ πιθανόν ότι θα αναβληθεί. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 11 το πρωί της Πέμπτης για να ληφθεί η τελική απόφαση

Εάν όντως αναβληθεί η τηλεμαχία, θα ανακοινωθεί και η νέα ημερομηνία που θα γίνει, με το σαββατοκύριακο να φαντάζει ως νέα πιθανή ημερομηνία.

«Aν λόγω του εθνικού πένθους τεθεί τέτοιο θέμα και τεθεί θέμα, δηλαδή να μη γίνει αύριο, εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε το πρόγραμμα του προέδρου. Να μετατεθεί, να γίνει, να γίνει την Κυριακή μετά τη λήξη του τριημέρου. Να γίνει την Κυριακή, να γίνει τη Δευτέρα, να γίνει εν πάσει περιπτώσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα», δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top