Φουντώνει η κόντρα για τη Ροδόπη: «Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί»

Έντονη αντίδραση από Κουμουνδούρου: Καμία επικοινωνία προ εκλογών

Φουντώνει η κόντρα για τη Ροδόπη και την ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στις εκλογές, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές / Βίντεο: Mega

Στα άκρα φτάνει η κόντρα της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Ροδόπη, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Η κριτική, που ασκεί η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να ακούγεται σκληρή, είναι όμως, αληθινή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο Mega, αναφορικά με τις καταγγελίες για ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στις εκλογές.

Εκλογές 2023: Σφοδρή σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη Ροδόπη  

Όπως είναι, πρόκειται για ένα εθνικά ευαίσθητο θέμα, «αλλά πρέπει να συζητηθεί».

Ροδόπη: «Πονοκέφαλος» στο ΥΠΕΞ από την κόντρα για μειονοτικούς βουλευτές

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνική εξαίρεση εδώ και αρκετά χρόνια. Όταν δεν ψήφιζε στις αμυντικές δαπάνες στον τακτικό προϋπολογισμό, όταν βρισκόταν απέναντι σε δράσεις όπως είναι ο φράχτης στον Έβρο, όταν ασκούσε κριτική από μέσα ή απέξω, μέσα από δημοσιεύματα, για τη διαχείριση στο μεταναστευτικό. Γενικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ άγεται και φέρεται από μία πιο δικαιωματική ατζέντα, που τελικά καταλήγει να είναι ιδεολογικά και εθνικά αφελής», σημείωσε.

«Εθνική εξαίρεση είναι να μην είναι ένα κόμμα εντός εθνικής γραμμής. Είσαι δηλαδή ανθέλληνας, είσαι προδότης;», απάντησε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

Τσίπρας: Αθλιότητα Μητσοτάκη και «λογικές μαφίας» στη Ροδόπη

«Όχι, λέμε όμως ότι δεν έχετε μία συνεκτική γραμμή σε αυτά που θεωρούνται εθνικά σημαντικά ζητήματα», αποκρίθηκε η κα Τσαπανίδου.

«Δε θέλουμε η μειονότητα να λειτουργεί πίσω από μια κουρτίνα. Ούτε να κάνουν νταραβέρια ξένοι παράγοντες, ούτε να καθορίζουν πρεσβείες ή προξενεία ποιοι θα είναι υποψήφιοι», είπε με αιχμές ο κ. Σκέρτσος.

«Είναι αδιανόητα αυτά που λέτε. Αλλά εάν συνέβαιναν, ποιος ήταν κυβέρνηση τα τελευταία 4 χρόνια;», σημείωσε η κα Τσαπανίδου.

Άναψαν φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις Φίλη για «τουρκική μειονότητα»

«Το θέσαμε το θέμα στο υψηλότερο επίπεδο, όταν το θέσαμε το θέμα στον κ. Τσίπρα πριν τις εκλογές», σχολίασε ο κ. Σκέρτσος, λέγοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε σχετικά και μετά τις εκλογές.

«Αυτή η συζήτηση δεν ευνοεί κανένα γιατί πρόκειται για ένα πολύ λεπτό εθνικό και κρίσιμο θέμα. έχουμε μία ΝΔ που επιδεικνύει μία επικίνδυνη στάση. Δεν υπήρχε επικοινωνία ΜητσοτάκηΤσίπρα πριν τις εκλογές. Υπήρξε μία ενημέρωση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου», είπε η κυρία Τσαπανίδου. διαψεύδοντας για ενημέρωση πριν την εκλογική αναμέτρηση.

Παράλληλα, είπε: «Από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα τέτοιου τύπου θέμα για την Θράκη από ελληνικό κόμμα δεν έχει ανοίξει ποτέ, την κατακρημνίσατε την κόκκινη γραμμή»

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση από την κυβέρνηση πριν από τις εκλογές

Για ψευδείς ισχυρισμούς της ΝΔ σχετικά με το ζήτημα της Θράκης έκαναν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροδόπη: Καταγγελίες και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για παρέμβαση του προξενείου   

«Δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση προφορική ή γραπτή για το θέμα της Θράκης από την κυβέρνηση πριν τις εκλογές, όπως ψευδώς αναφέρει ο κ. Σκέρτσος και ισχυρίζεται στα ΜΜΕ», αναφέρουν.

Όπως λένε, «μετά τις εκλογές απεστάλη από το Γραφείο του κ. Προέδρου της ΝΔ δελτίο της ΕΥΠ προς το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με επιλεκτικές πληροφορίες για όλους τους μειονοτικούς υποψήφιους βουλευτές στη Θράκη».

Μητσοτάκης: Η Μαρέβα του έφερε την ανθοδέσμη… στο κεφάλι

Σημειώνουν, μάλιστα, πως η αντιμετώπιση της τουρκικής επιρροής στη Θράκη «δεν γίνεται επαναλαμβάνοντας τις ΚΥΠατζίδικες πρακτικές του παρελθόντος και ζητώντας πιστοποιητικά φρονημάτων και δηλώσεις μεταμέλειας, αλλά θωρακίζοντας την ισονομία και ισοπολιτεία στην περιοχή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top