Άναψαν φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις Φίλη για «τουρκική μειονότητα»

Τη διαγραφή του από τα ψηφοδέλτια ζητά γνωστό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτιές άναψε στον ΣΥΡΙΖΑ η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Μετά τις καταγγελίες του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη Ελένης Λαφτσή, και του πρώην στελέχους Θανάση Καλογιαντσίδη, για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές της 21ης Μαΐου για την εκλογή Φερχάτ Οζγκιούρ, ο πρώην υπουργός Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ αναγνώριζε το δικαίωμα να μιλάει για τουρκική μειονότητα στη Θράκη ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Νέα καταγγελία για Ροδόπη και τουρκικό προξενείο από πρώην στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ

Αν και ο ίδιος είπε πως δεν πιστεύει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα, αλλά «μουσουλμανική μειονότητα με τρία κεφάλια», σημείωσε στη συνέχεια: «Τον διώκουμε επειδή έχει μια άποψη; Ποιο είναι το επίμαχο; Το κόμμα έχει την άποψη ότι έχουμε μουσουλμανική μειονότητα με τρία κεφάλια. Φυσικά και μπορεί ένα βουλευτής να λέει κάτι άλλο».

Μητσοτάκης: Στη Ροδόπη υπήρξε ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου

«Αυτό που ζητάνε οι άνθρωποι είναι να γίνει απογραφή μειονοτήτων», σημείωσε.

Η παρέμβασή του αυτή προκάλεσε την αντίδραση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Άγη Τάτση, ο οποίος τον χαρακτήρισε «πέμπτη φάλαγγα» και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη!

«Δηλαδή για τον συγκεκριμένο δεν υπάρχει κανένα θέμα για το αν κάποιος ισχυρίζεται ότι ουσιώδη στοιχεία της Συνθήκης της Λωζάνης δεν τυγχάνουν εφαρμογής στη Θράκη. Φαντάζομαι ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα θα τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων», έγραψε, μεταξύ άλλων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top