Μητσοτάκης: Στη Ροδόπη υπήρξε ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου

Κόντρα για τον Οζγκιούρ Φερχάτ

«Μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις κάνουν μεγάλες αλλαγές», είναι το μήνυμα που στέλνει εν όψει της δεύτερης κάλπης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για φοροαπαλλαγές στους ισχυρούς και διάλυση του kράτους, κατηγόρησε τον πρόέδρο της Νέας Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας που πραγματοποιεί περιοδεία στην Εύβοια. Εν  τω μεταξύ, ξέσπασε νέα κόντρα για το βουλευτή Ροδόπης Φερχάτ, που είχε τη στήριξη της Κουμουνδούρου, καθώς η Νέα Δημοκρατία θεωρεί πως είναι «εκλεκτός» του τουρκικού προξενείου.

Η μοναδική περιφέρεια με ροζ χρώμα στον εκλογικό χάρτη της 21ης Μαΐου ήταν η Ροδόπη, καθώς ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήψους ήταν ο Οζγκιούρ Φερχάτ, που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι πίσω από τα υψηλά ποσοστά «κρύβεται» το τουρκικό προξενείο, που προωθεί μέσω του Φερχάτ την ακραία προπαγάνδα περί τουρκικής και όχι μουσουλμανικής μειονότητας. 

«Δε γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που  αναφέρονται στο τουρκικό Προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη. Είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το κόμμα που τον επέλεξε, καθώς καθίσταται συμμέτοχο στην ανάμειξη ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και προσοχή: δεν μιλώ για όλους τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε για όλη τη μουσουλμανική μειονότητα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: «Η χώρα χρειάζεται ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση»

Κάνοντας ένα ολιγοήμερο υποχρεωτικό διάλειμμα από τις περιοδείες λόγω κορωνοϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους ψηφοφόρους να ξαναπάνε στην κάλπη, καθώς πρέπει να εδραιωθεί η νίκης της 21ης Μαίου. 

«Στις 25 Ιουνίου πρέπει να γίνει σαφές ότι η χώρα θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση. Κι αυτό μπορεί να το εξασφαλίσει μια ασφαλής αυτοδυναμία και όχι μια οριακή πλειοψηφία. Αυτός θα είναι και ο στόχος. Κι επειδή πιθανόν να έχουμε περισσότερα κόμματα στη Βουλή, ο πήχης ανεβαίνει.... Μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν τις μεγάλες αλλαγές. Και δεν έχω κρύψει ότι η δεύτερη τετραετία, πρέπει να είναι η τετραετία των μεγάλων αλλαγών» δήλωσε ο πρωθυπουργός στο Πρώτο Θέμα.

Τσίπρας: «Η Νέα Δημοκρατία δίνει φοροαπαλλαγές στους ισχυρούς. Εμείς θα σταθούμε στον πολίτη»

Στην Εύβοια βρίσκεται από το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας. Πρώτος σταθμός, η Χαλκίδα.

«Από τη μία είναι αυτό της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, που λέει φοροαπαλλαγές στους πλούσιους και φορολεηλασία στους πολλούς, λέει ανυπαρξία κοινωνικού κράτους, διάλυση της δημόσιας υγείας, διάλυση των δημόσιων υποδομών. Από την άλλη είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι πρέπει να στηριχθεί η κοινωνία, να στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας, να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια, να ενισχύσουμε το εισόδημα, να σταθούμε δίπλα στον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία. Γι' αυτό επιλέγουμε να δώσουμε αυτή τη μάχη με όπλο το πρόγραμμά μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Εύβοια

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Εύβοια / Φωτογραφία Κατερίνα Αντωνοπούλου

Ανδρουλάκης: «Να γίνει η Κρήτη πράσινη!»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη

«Αγωνιζόμαστε απ' άκρη σε άκρη της Κρήτης για να πάρει το νησί μας το πολιτικό χρώμα, που του ταιριάζει. Το πράσινο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας. Το πράσινο της ελπίδας και της προοπτικής», δήλωσε από την περιοδεία του στον Μυλοπόταμο.

Κουτσούμπας: «Ο λαός δε χρειάζεται "μούφα" αντιπολίτευση»

Στη Φθιώτιδα βρίσκεται από το πρωί ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Απέναντι σε μία από χέρι αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει στις 25 του Ιούνη, στις κάλπες, ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται μία αντιπολίτευση “μούφα”», επεσήμανε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top