Τσίπρας: Mea culpa για την απλή αναλογική  

«Θα κριθούμε όλοι στις 25 Ιουνίου και θα κριθώ και εγώ» 

Αλέξης Τσίπρας: Τι δήλωσε στη συνέντευξή του για την απλή αναλογική και τι θα σημαίνει για τον ίδιο το αποτέλεσμα των εκλογών στις 25 Ιουνίου (video Σκάι)     

Τη φράση «mea culpa» («λάθος μου») χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής το οποίο ψήφισε η κυβέρνησή του, στη συνέντευξή του στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ενώ σχετικά με το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου ανέφερε ότι «θα κριθούμε όλοι, ατομικά και συλλογικά και θα κριθώ και εγώ».  

Τσίπρας στο Star: Σκέφθηκα να παραιτηθώ τη βραδιά των εκλογών!  

«Λειτούργησε ουσιαστικά σε μια προοπτική κατακερματισμού των δυνάμεων που θα μπορούσαν να συνεργαστούν προκειμένου να διαμορφώσουν κυβέρνηση. Εμείς στηρίξαμε την επιλογή που κάναμε το 2016, τα κόμματα του προοδευτικού χώρου την απέρριψαν», δήλωσε για το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, για το οποίο συμπλήρωσε  ότι ήταν «ένα όραμα που δεν περπάτησε».

«Στόχος και όραμά μας είναι το 2027 η χώρα να είναι μια χώρα ευημερίας δικαιοσύνης, ισότητας και δημοκρατίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον στόχο του κόμματός του. 

Νέα κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα για το ΕΣΥ και τα ασθενοφόρα 

Τσίπρας για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας
   

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει αλλάξει και περιλαμβάνει τους ίδιους «κοστολογημένους στόχους», αλλά συμπλήρωσε ότι επέλεξε να το επαναπαρουσιάσει αύριο Παρασκευή 9 Ιουνίου,  γιατί, όπως είπε, την προηγούμενη προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να επικοινωνήσει τις «θέσεις και τις προτάσεις» του. «Κάναμε επανατοποθέτηση προϊόντος», δήλωσε. 

Επαναληπτικές εκλογές: «Κόπηκε» πάλι ο Κασιδιάρης από τον Άρειο Πάγο

Για το ίδιο ζήτημα υποστήριξε ότι επρόκειτο για ένα «συνολικό έλλειμμα» καθώς δεν έγινε επαρκής «συζήτηση για τα προγράμματα, έγινε κυρίως για το χτες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top