Τσίπρας στο Star: Σκέφθηκα να παραιτηθώ τη βραδιά των εκλογών!  

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη συνέντευξη μετά τις εκλογές   

Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star: Σκέφθηκα να παραιτηθώ μετά το αποτέλκεσμα των εκλογών    

«Δε θα κρυφτώ…  σκέφθηκα να παραιτηθώ» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα για το αποτέλεσμα των εκλογών στις 21 Μαΐου, αποκαλύπτοντας στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις κάλπες ότι σκέφθηκε να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος.  

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια ανασύνταξης - Θα ορίζει ποιοι θα μιλάνε στα ΜΜΕ  

«Αυτό που σκέφτηκα ήταν η παραίτηση. Ήταν ένα συναίσθημα που με απασχόλησε για αρκετές ώρες και μέρες» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παραδέχθηκε  ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν «σοκ» για τον ίδιο και το κόμμα του.  Πρόσθεσε όμως ότι στη συνέχεια δε θέλησε να λιποτακτήσει ενόψει των επαναληπτικών εκλογών και για αυτό παρέμεινε στη θέση του.

Α. Τσίπρας στη Μ. Ζαχαρέα: Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ένα σοκ    

Ετεροδημότες: Πού ψηφίζουν στις 25/6 ανάλογα με την ημερομηνία αίτησης

Για τον αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας σε συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης «μη βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο, να δούμε το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών».  «Θα κάνω τα πάντα για να ανατραπεί αυτός ο συσχετισμός» δήλωσε για το αποτέλεσμα των εκλογών στις 25 Ιουνίου .          

«Αυτό που προέχει για εμάς είναι να βρούμε τα λάθη μας» 

O κ. Τσίπρας, με έντονο στο στοιχείο της αυτοκριτικής,  δήλωσε επίσης στη Μ. Ζαχαρέα ότι «ψάχνουμε να βρούμε τα αίτια του αποτελέσματος σε εμάς. Στον τρόπο που εποικοινωνήσαμε το μήνυμά μας». 

Χαρακτήρισε επίσης «στρατηγικό εγκλωβισμό» το ζήτημα της απλής αναλογικής «καθώς την ίδια ώρα που προτείναμε συνεργασίες δε βρίσκαμε ανταπόκριση από κανέναν», αν και διευκρίνισε ότι δε μετανιώνει για το εκλογικό σύστημα καθώς ήταν πάγιο αίτημα της Αριστεράς, παραδεχόμενος πάντως ότι «η  πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται  ότι επιθυμεί κυβερνήσεις αυτοδυναμίας».      

Σχετικά  με τις αστοχίες σε προεκλογικές δηλώσεις στελεχών του στις οποίες αναφέρθηκε,  πρόσθεσε ότι δεν θέλει να αναφερθεί ονομαστικά. «Αναφέρομαι σε όσες δηλώσεις έγιναν το προεκλογικό διάστημα» τόνισε.  

Πολιτική θύελλα μετά την απόσυρση Κατρούγκαλου

Απαντώντας σχετικά με τη δήλωσή του για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής απάντησε:  « Εμμένω στην άποψη, η δήλωση διαστρεβλώθηκε. Δεν αναφέρομαι στα στελέχη της Χρυσής Αυγής που επιτίθενται σε στελέχη μας. Αναφέρομαι σε όσους ταύτισαν τη Χρυσή Αυγή με «αντισυστημική δύναμη»» .  

Τσίπρας στο Star για τα σενάρια διαδοχής και το «δαχτυλίδι» σε Χαρίτση ή Αχτσιόγλου 

Στην ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα σχετικά με τις φήμες ότι θα δώσει το «δαχτυλίδι» της διαδοχής στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλέξη Χαρίτση ή στην Έφη Αχτσιόγλου και αν πιστεύει ότι η ελληνική κοινωνία σε πέντε χρόνια από τώρα είναι έτοιμη να δει μία γυναίκα επικεφαλής κόμματος, ο Α. Τσίπρας απάντησε: 

«Το εύχομαι. Θα ήταν μια σημαντική αλλαγή και καινοτομία. Το κρίσιμο δεν είναι να έχουμε μια γυναίκα, αλλά ποια πολιτική θα εφαρμόσει. Το εύχομαι να έχουμε πρωθυπουργό στην χώρα μία γυναίκα μη υπηρεσιακή όπως γιατί είχαμε και την κ. Θάνου».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top