Ο Μητσοτάκης στο TikTok - Μιλά για τη γνωριμία του με τον Peanut

Σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων ο πρόεδρος της ΝΔ

Ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση ζήτησε από την Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το γνωστό καταφύγιο αδέσποτων ζώων επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας στην περιφερειακή Ενότητα Λασιθιού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο καταφύγιο, το οποίο φιλοξενεί πάνω από 400 σκύλους και άλλα αδέσποτα ή άρρωστα ζώα, και ενημερώθηκε για τον σκοπό και τη λειτουργία του από τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη του, Τάκη Προεστάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη τον Τάκη Προεστάκη για το έργο του.

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Τάκη Προεστάκη για όσα κάνει για τα αδέσποτα ζώα. Και χάρηκα πολύ που είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του και να δω από κοντά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο καταφύγιο ζώων “Takis Shelter”. Θέλω να δεσμευτώ ότι η προστασία των ζώων θα είναι πάντα ψηλά στην ατζέντα των πολιτικών μας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Προεστάκης από την πλευρά του σημείωσε πως οι νομοθετικές πρωτοβουλίες, που ανέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία και τη φροντίδα ζώων, ήταν πολύ καλές για το έργο του καταφυγίου και των φιλοζωικών οργανώσεων.

Μητσοτάκης: Ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση ζήτησε από την Κρήτη

«Μας λύσατε τα χέρια», είπε χαρακτηριστικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά ότι είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε εφαρμογή πλέγμα νομοθετικών προνοιών για τα ζώα συντροφιάς.

Εκλογές: Στη μάχη και η Μαρέβα με γυναίκες της Δυτικής Αθήνας 

Το «Takis Shelter» είναι ένας βραβευμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στη διάσωση και τη φροντίδα αδέσποτων ζώων στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

Ο ιδιοκτήτης του καταφυγίου, το προσωπικό και εθελοντές, περιθάλπουν τα αδέσποτα ζώα, τα στειρώνουν, τα φροντίζουν και τα διαθέτουν για υιοθεσία, κυρίως σε χώρες του εξωτερικού.

Λίγο αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήρτησε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Tik Tok με πλάνα από την επίσκεψή του στο καταφύγιο. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στη φιλοζωική της Ηλιούπολης, όπου γνώρισε και υιοθέτησε τον «Peanut», τον σκύλο του. 

Η ανάρτηση Μητσοτάκη για Peanut και νομοσχέδιο για ζώα συντροφιάς 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στις πολιτικές που έχει εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την ευζωία των ζώων. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη μετατροπή της κακοποίησης των ζώων σε κακούργημα, το υποχρεωτικό τσιπάρισμα αλλά και τον υποχρεωτικό έλεγχο τεστ DNA στα ζώα. 

Δείτε το Tik Tok του Κυριάκου Μητσοτάκη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top