Η ανάρτηση Μητσοτάκη για Peanut και νομοσχέδιο για ζώα συντροφιάς 

 «Κάθε αδέσποτο να έχει την ευκαιρία να χαρίσει σε κάποιον χαρά» 

Κυριάκος Μητσοτάκης Peanut

Ανάρτηση με φωτογραφία του σκύλου Peanut, τον οποίο έχει υιοθετήσει, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ζώα συντροφιάς.      

Οι ευχές του Μητσοτάκη στον γιο του – Η φωτογραφία με τον Peanut

Ο κ. Μητσοτάκης έγραψε συγκεκριμένα στην ανάρτηση:

 

«Πριν μερικούς μήνες επισκέφτηκα την @ilioupolis_animalwelfare_union και συζήτησα με τους εθελοντές για τη σημασία της υιοθεσίας αδέσποτων και για το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς που ήταν τότε υπό διαμόρφωση. Εκεί γνώρισα τον Peanut, του οποίου το μεγάλο ταλέντο είναι να κλέβει καρδιές. Σήμερα ο Peanut ζει περιτριγυρισμένος από αγάπη, πεπεισμένος πως όλοι στο Μαξίμου είναι εκεί μόνο για αυτόν. Η υιοθεσία αυτή άλλαξε τη ζωή ενός αξιαγάπητου πλάσματος και γέμισε χαρά την καθημερινότητά μας. Ήταν όμως και ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων. Σήμερα πια το Ν/Σ για τα Ζώα Συντροφιάς έχει κατατεθεί στη Βουλή. Στο επίκεντρο είναι η ευζωία και η προστασία των μικρών μας φίλων. Είναι όμως και η προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, ώστε κάθε αδέσποτο να έχει την ευκαιρία να χαρίσει σε κάποιον χαρά και αγάπη αντίστοιχη με αυτή που μας προσφέρει τόσο απλόχερα ο Peanut».

Μαξίμου: Ο Peanut… ξεπροβόδισε τη Σέρβα πρωθυπουργό

Τι είπε ο Πέτσας στη Βουλή  για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς 

Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στα ζώα αποτελεί δείκτη προόδου και πολιτισμού ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, για το νομοσχέδίο με τίτλο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Πρόγραμμα  ΑΡΓΟΣ», η συζήτηση του οποίου άρχισε το απόγευμα της Τετάρτης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Στόχος μας είναι να μην υπάρχει «κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα κακοποιημένο»  τόνισε ο κ. Πέτσας, ο οποίος τόνισε ότι το νομοσχέδιο είναι προϊόν γόνιμου διαλόγου, και ότι από τα 28.322 σχόλια που κατατέθηκαν το διάστημα της διαβούλευσης, πολλά ελήφθησαν υπόψη.

Τι αλλαγές φέρνει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς

«Θεσπίζουμε κανόνες και υποχρεώσεις στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς αλλά και πόρους προς τους δήμους για τις νέες υποχρεώσεις τους, που περιλαμβάνουν - μεταξύ άλλων - τη δημιουργία καταφυγίων, την καταγραφή, σήμανση και στείρωση των αδέσποτων ζώων» τόνισε. 

Απαντώντας στην κριτική κομμάτων της αντιπολίτευσης για το θέμα της στείρωσης, είπε ότι οι επιλογές για τους ιδιοκτήτες είναι είτε να στειρώνουν τα ζώα τους είτε να ασποτέλλουν γενετικό υλικό τους στην Ακαδημία Αθηνών ώστε "εάν (ένα ζώο) εγκαταλειφθεί να βρεθεί ο γεννήτοράς του". Εάν αυτό δεν είναι επαρκές, τι προτείνουν; Υποχρεωτική στείρωση; Ποια είναι η εναλλακτική τους; αναρωτήθηκε ο κ. Πέτσας.

Σχετικά με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων στους δήμους για τα αδέσποτα ζώα, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει και σχετική μεταφορά πόρων από το πρόγραμμα 'Αργος, που θα χρηματοδοτήσει τους δήμους με 40 εκατ. ευρώ για κατασκευή καταφυγίων και προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς και πρόσθετη χρηματοδότηση 15 εκατ. ετησίως από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) για θέματα κτηνιατρικής φροντίδας των ζώων συντροφιάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top