Τον Τασούλα προτείνει εκ νέου για Πρόεδρο της Βουλής ο  Μητσοτάκης

Στην ψηφοφορία της Δευτέρας στη Βουλή

Κωνσταντίνος Τασούλας

Τις προτάσεις τους για το νέο προεδρείο της Βουλής, που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, απέστειλαν οι αρχηγοί της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ αναμένεται η πρόταση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Η λίστα με τους 300 που εκλέγονται στη Βουλή

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προτείνει εκ νέου για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα, για α' αντιπρόεδρο τον βουλευτή Α' Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, για β' αντιπρόεδρο τον βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, και για γ' αντιπρόεδρο τον βουλευτή Β' Δυτικής Αττικής Αθανάσιο Μπούρα.

Βουλευτές πίστεψαν fake επιστολή ότι ο Τασούλας θα τους έδινε λεφτά!  

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας προτείνει για δ' αντιπρόεδρο τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη. Τη θέση αυτή, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, κατείχε στην προηγούμενη Βουλή, ο Δ. Βίτσας, που δεν εξελέγη.

Για τη θέση του στ' αντιπροέδρου, ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας προτείνει εκ νέου τον βουλευτή Λάρισας Γιώργο Λαμπρούλη, ενώ για τη θέση του ζ' αντιπροέδρου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προτείνει τον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Χήτα. Στην προηγούμενη Βουλή, τη θέση του ζ' αντιπροέδρου εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης κατείχε ο Απόστολος Αβδελάς που δεν εξελέγη.

Η εκλογή του προεδρείου της λεγόμενης «φευγαλέας» Βουλής, έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της νέας Βουλής, καθώς δεν τελεσφόρησαν οι προβλεπόμενες διερευνητικές εντολές, καθώς επίσης, και προκήρυξης νέων εκλογών για τις 25 Ιουνίου, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top