O φάκελος που έδωσε ο Μητσοτάκης στον Σαρμά για τη συνέχιση του κράτους 

Σαρμάς: Καθήκον μας η εφαρμογή του νόμου μέχρι τις επαναληπτικές εκλογές  

Ανέλαβε καθήκοντα μετά την ορκωμοσία του ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του παραδίδει φάκελο με κρίσιμα στοιχεία για τη συνέχιση του κράτους, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Oρκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός o Ιωάννης Σαρμάς

Μητσοτάκης - Σαρμάς: Χειραψία στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου΄

Μητσοτάκης - Σαρμάς: Χειραψία στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου΄ 

Παραδίδοντας τον φάκελο. ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Σαρμά:

«Κύριε Πρόεδρε, σας υποδέχομαι στο Μέγαρο Μαξίμου, θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη στα καθήκοντά σας ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός και θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να σας παραδώσω έναν ολίγο ογκώδη φάκελο ο οποίος συμπεριλαμβάνει μια σειρά από στοιχεία τα οποία πιστεύω ότι θα βρείτε χρήσιμα όπως τη συνοπτική παρουσίαση των λειτουργιών και των παραχθέντων αποτελεσμάτων της προεδρίας της κυβέρνησης, το υλοποιημένο σχέδιο κυβερνητικής πολιτικής για το 2023, ένα συνολικό σημείωμα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας αλλά και τα κρίσιμα επιχειρησιακά ορόσημα του επόμενου τριμήνου καθώς και τα ετήσια σχέδια δράσης των υπουργείων. 

Πιστεύω ότι καταδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο ότι το επιτελικό κράτος διασφαλίζει για τη συνέχεια της λειτουργίας της κρατικής μηχανής και παρότι το Σύνταγμα προβλέπει ορισμένο χρόνο στα καθήκοντα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπως γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, είστε διακυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες και κατά συνέπεια πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε η μετάβαση από την απερχόμενη κυβέρνηση στην υπηρεσιακή κυβέρνηση να γίνει με όλους τους κανόνες που η συνέχεια του κράτους επιβάλλουν. Οπότε και πάλι θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη στα καθήκοντά σας και προφανώς είμαι πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση μπορεί να έχετε». 

Κ. Μητσοτάκης και Ι. Σαρμάς στο Μέγαρο Μαξίμου   

Κ. Μητσοτάκης και Ι. Σαρμάς στο Μέγαρο Μαξίμου  

Σαρμάς προς  Μητσοτάκη: Καθήκον μας να εφαρμόσουμε τον νόμο μέχρι τις επαναληπτικές εκλογές  

«Σας ευχαριστώ πολύ κ. πρόεδρε. Η κυβέρνηση αυτή θα είναι μια κυβέρνηση υπηρεσιακή, θα έχει όλες βέβαια τις εξουσίες αλλά μόνον τις εξουσίες για να εφαρμόσει το νόμο μέχρι ότου εδώ, στο Μαξίμου, επανέλθει πάλι αυτός που θα προέρχεται από τη λαϊκή βούληση. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ένας πρόεδρος ανωτάτου δικαστηρίου, ξέρει πολύ καλά ότι είναι μόνο και μόνο για να οργανώσει τις εκλογές και επίσης για να συνεχιστεί η λειτουργία της εκτελεστικής λειτουργίας και του κράτους χωρίς να υπάρξει κενό. Μέχρι να έρθει αυτός που είναι ο φυσικός δικαιούχος σε αυτό το κτίριο», απάντησε ο κ. Σαρμάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top