Μητσοτάκης στο CNN: «Με κυβέρνηση ΝΔ ανακτούμε την επενδυτική βαθμίδα»

Ποιες είναι οι κυριότερες προτεραιότητές του μετά τις εκλογές

«Η κυριότερη προτεραιότητα μου, είναι να επιτύχω υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνοντας ταυτόχρονα τις ανισότητες, και η αύξηση των μισθών», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο CNN και στην Christiane Amanpour.

Μητσοτάκης: «Ξορκίζει» τον εφησυχασμό για τις επαναληπτικές εκλογές 

Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα μας θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, «εφόσον έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου»,

Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη οικονομικής ανάκαμψης μετά από χρόνια μνημονίων και απώλειας του 25% του ΑΕΠ, ενώ σημείωσε ότι απαιτείται ακόμη ταχύτερη ανάπτυξη από τη σημερινή και η κυβέρνηση της ΝΔ γνωρίζει πως θα το καταφέρει.

Εκλογές 2023 - Bloomberg: Οι επενδυτές «ποντάρουν» σε καθαρή νίκη Μητσοτάκη

«Έχουμε μετατρέψει την Ελλάδα σε έναν πολύ ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Έχουμε μειώσει τους φόρους, έχουμε μειώσει την ανεργία κατά περισσότερες από έξι ποσοστιαίες μονάδες, αξιοποιήσαμε τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Σκοπεύω να συνεχίσω σε αυτόν τον δρόμο, αν ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί ξανά» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια μειώθηκαν οι ανισότητες, επειδή η κυβέρνηση προσέφερε στοχευμένη βοήθεια σε όσους είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της κρίσης που επηρέασε το κόστος ζωής.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Μητσοτάκη στο CNN/ Eurokinissi

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Μητσοτάκη στο CNN/ Eurokinissi

Ο κ.Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην ανάγκη μεταρρύθμισης του κράτους, τονίζοντας: «Ο εκσυγχρονισμός του κράτους, όπως επισημάνατε, αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα για τη δεύτερη θητεία. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει πάρα πολύ σημαντικά πράγματα όσον αφορά στη διευκόλυνση των συναλλαγών των πολιτών με το κράτος, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Γνωρίζουμε όμως ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα όσον αφορά στο «βαθύ κράτος» που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αυτό θα είναι σίγουρα μία από τις προτεραιότητές μου αν έχω την ευκαιρία να υπηρετήσω για δεύτερη θητεία ως Πρωθυπουργός».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαράσσει τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για τις επόμενες εκλογές, επιμένοντας στο εγχείρημα της αυτοδυναμίας- βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή ο Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου

Αναφερόμενος στα μηνύματα των εκλογών έκανε λόγο για «καταστροφή της λαϊκιστικής αντιπολίτευσης» λέγοντας ότι είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα είπε: «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όσον αφορά στις ελληνικές εκλογές είναι ότι καταφέραμε να νικήσουμε τη λαϊκίστικη αντιπολίτευση για δεύτερη συνεχή φορά. Αυτό αποδεικνύει, πιστεύω, ότι εφόσον φέρεις αποτελέσματα για τους πολίτες, απέναντι στο αφήγημα του λαϊκισμού και στις φαντασιώσεις για εύκολες λύσεις αντί για απτά αποτελέσματα, οι πολίτες θα σε ανταμείψουν στην κάλπη -αν μπορείς πραγματικά να φέρεις πραγματική αλλαγή για τους πολίτες. Κι αυτό είναι, εκτιμώ, ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για όλους, σίγουρα στην Ευρώπη. Για εμένα αυτό ήταν το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα αυτών των εκλογών. Όχι μόνο αυξήσαμε το ποσοστό μας, τον απόλυτο αριθμό των ψήφων μας, αλλά και η αντιπολίτευση, η λαϊκίστικη αντιπολίτευση, ουσιαστικά καταστράφηκε σε αυτές τις εκλογές. Έχουμε διαφορά 20 μονάδων, πήραμε διπλάσιες ψήφους από ό,τι εκείνοι».

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι δεν είναι αφελής και γνωρίζει καλά ότι η εξωτερική πολιτική των κρατών δεν αλλάζει από τη μία ημέρα στην άλλη, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να διατηρηθεί το θετικό momentum, που έχει διαμορφωθεί μετά το φονικό σεισμό στην Τουρκία. Παράλληλα επέμεινε πως Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να επιλύσουν τη μία και μόνη διαφορά, ήτοι την οριοθέτηση της ΑΟΖ επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου σημειώνοντας με νόημα πως το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» είναι εξόχως αναθεωρητικό και ότι απειλεί τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για οπτικοακουστικό υλικό, που παρουσίασε προ ημερών η εφημερίδα New York Times σχετικά με περιστατικό επαναπροώθησης μεταναστών, ο κ. Μητσοτάκης απήντησε ότι το εν λόγω περιστατικό διερευνάται έκανε λόγο για απαράδεκτη πρακτική, υπενθύμισε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μία αυστηρή, πλην όμως δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και προστασίας των ελληνικών και κατ΄ επέκταση ευρωπαϊκών συνόρων επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές αρχές έχουν διασώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top