Μητσοτάκης: «Ξορκίζει» τον εφησυχασμό για τις επαναληπτικές εκλογές 

ΝΔ: «Μητσοτάκης ή ακυβερνησία» το δίλημμα στις 25 Ιουνίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά χαράσσει τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για τις επόμενες εκλογές, επιμένοντας στο εγχείρημα της αυτοδυναμίας. Οι συσκέψεις στο Μαξίμου και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας είναι αλλεπάλληλες, όπως μετέδωσε από την οδό Πειραιώς  ο Γιώργος Ευγενίδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

Επαναληπτικές εκλογές 2023: Οι αλλαγές σε σύγκριση με τις 21 Μαΐου  

Ο Μητσοτάκης «ξορκίζει» τον εφησυχασμό για τις εκλογές στις 25 Ιουνίου

Ο «εχθρός» που καλείται να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο εφησυχασμός και η ενδεχόμενη σκέψη αρκετών ψηφοφόρων της ΝΔ ότι το ματς έχει κριθεί. «Κερδίσαμε το πρώτο ημίχρονο», σύμφωνα με κεντρικό συνεργάτη του πρωθυπουργού. 

Σε Μαξίμου και Πειραιώς «τρέχουν» αλλεπάλληλες συσκέψεις για τη στρατηγική της επόμενης κάλπης, όπου το μήνυμα είναι ότι οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν για κυβέρνηση και μόνο. Συνεπώς, το δίλημμα που θα θέσει ο κ. Μητσοτάκης θα είναι το «Μητσοτάκης ή ακυβερνησία».

Ούτε ο Ανδρουλάκης παρέλαβε τη διερευνητική εντολή από την ΠτΔ

Παράλληλα, με δεδομένο ότι η επόμενη Βουλή μπορεί να είναι τουλάχιστον εξακομματική, ο κ. Μητσοτάκης στοχεύει σε ένα παρόμοιο ποσοστό της ΝΔ με αυτό της Κυριακής, το οποίο με το μπόνους της ενισχυμένης αναλογικής, θα μπορεί να μεταφραστεί σε πλειοψηφία άνω των 160 εδρών. 

Τσίπρας: «Οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα» – Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή

Περιοδείες από  Κ. Μητσοτάκη και «ενεργοποίηση» Υπουργών και βουλευτών 

Για να γίνουν όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης θα «τρέξει» πολύ, ξεκινώντας περιοδείες από την Τρίτη, με ειδική έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα. Περιοδείες θα κάνουν και κλιμάκια με Υπουργούς και βουλευτές που εξελέγησαν και πρέπει να κινητοποιηθούν, ενώ την Πέμπτη έχουν κληθεί στην Πειραιώς και ηλεκτρονικά με zoom όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές, για «οδηγίες προς ναυτιλομένους», μια και η απουσία του σταυρού προτίμησης μπορεί να οδηγήσει σε χαλαρότητα.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top