Τσίπρας: «Οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα» – Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή

«Αναλαμβάνω την ευθύνη. Ζητώ συγγνώμη για τους ανθρώπους που πληγώσαμε»

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε στις 11 το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προτάσσει το Σύνταγμα, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να αναλάβει ως το δεύτερο κόμμα των εκλογών τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

 

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είναι τα αίτια της ήττας

Χθες, Δευτέρα, είχε προηγηθεί η ανάληψή της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο την κράτησε μόλις λίγες ώρες και την επέστρεψε, τονίζοντας ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

«Ελπίζω ότι οι επόμενες εκλογές θα μας δώσουν κυβέρνηση, αλλά τώρα θα πρέπει να τηρήσουμε όλα αυτά που λέει το Σύνταγμα», απάντησε η κα Σακελλαροπούλου στον Αλέξη Τσίπρα

«Ελπίζω ότι οι επόμενες εκλογές θα μας δώσουν κυβέρνηση, αλλά τώρα θα πρέπει να τηρήσουμε όλα αυτά που λέει το Σύνταγμα», απάντησε η κα Σακελλαροπούλου στον Αλέξη Τσίπρα

Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή ο Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε στην κα Σακελλαροπούλου ότι έπρεπε να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο, αλλά αρνήθηκε να παραλάβει την εντολή και την επέστρεψε, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να παραλάβει τη διερευνητική εντολή και την επέστρεψε, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης

Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να παραλάβει τη διερευνητική εντολή και την επέστρεψε, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης

«Ελπίζω ότι οι επόμενες εκλογές θα μας δώσουν κυβέρνηση, αλλά τώρα θα πρέπει να τηρήσουμε όλα αυτά που λέει το Σύνταγμα», αποκρίθηκε η κα Σακελλαροπούλου.

Αυτό σημαίνει ότι η ΠτΔ θα απευθυνθεί, όπως προβλέπεται, στο τρίτο κόμμα, δηλαδή τον Νίκο Ανδρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα στις 18.30. 

Εκλογές 2023: Πού πήγαν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής

Εάν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την επιστρέψει, τότε η κα Σακελλαροπούλου θα καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν προκύψει από τις εκλογές, για τη διερεύνηση του σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής. 

Βεργής: Δεν ήταν δική μου η ψήφος – Εγώ ψήφισα τον... Μητσοτάκη!

Εάν και αυτή η προσπάθεια αποδειχθεί άκαρπη, τότε η κυρία Σακελλαροπούλου θα επιδιώξει το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διενέργεια νέων εκλογών.

Όπως έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ημερομηνία των νέων εκλογών θα είναι στις 25 Ιουνίου.

«Οδυνηρό σοκ το εκλογικό αποτέλεσμα – Αναλαμβάνω την ευθύνη»

«Οδυνηρό σοκ» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών της 21 Μαΐου για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

«Φοβάμαι και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα, ακόμα και για τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές θα δημιουργήσουν ασφυκτικές συνθήκες για τη Δημοκρατία», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Όπως είπε, το μεγάλο ζήτημα είναι «να αποτρέψουμε την επανάληψη των συσχετισμών στις 25 Ιούνη. Οι πληγές για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένες, θα σταθούμε στα πόδια μας».

Ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη για το αποτέλεσμα και ζήτησε συγγνώμη «για τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, μαχητές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δίνω μια υπόσχεση για να δώσουμε τη μάχη ώστε να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ βασικός κορμός και εκφραστής των λαϊκών αναγκών», κατέληξε.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top