Εκλογές 2023: Πού πήγαν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής

Τι δείχνουν τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης

Στο νεοσύστατο κόμμα «Νίκη» και την Ελληνική Λύση φαίνεται πως μετακινήθηκαν οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους που το 2019 είχαν ψηφίσει Χρυσή Αυγή και αναμενόταν να κατευθύνουν προς τους «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, πριν αποκλειστεί από τον Άρειο Πάγο.

Τα ποσοστά των δύο κομμάτων στις εκλογές της 21ης Μαΐου –η Ελληνική Λύση αύξησε το συνολικό ποσοστό της από 3,70% το 2019 σε 4,46% σε αυτές τις εκλογές και η Νίκη πήρε ποσοστό 2,92%– δείχνουν ότι η εκλογική δύναμη της Χρυσής Αυγής δεν εξανεμίστηκε. 

Βεργής: Δεν ήταν δική μου η ψήφος – Εγώ ψήφισα τον... Μητσοτάκη!

Τα ποσοστά των δύο κομμάτων, που επέλεξαν οι ορφανοί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, δείχνουν ότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό αντισυστημικής ψήφου και πολίτες που αναζητούν πολιτική στέγη, έχοντας ως πυξίδα τη δυσαρέσκεια και τη μοναδικότητα του ελληνισμού που θα πρέπει να αναγνωριστεί.

Εκλογές 2023: Γαλάζιος ο χάρτης της Ελλάδας – Τα οριστικά αποτελέσματα

Χαρακτηριστικά, η Νίκη πέτυχε το ίδιο ποσοστό 2,93% με τη Χρυσή Αυγή το 2019 – ποσοστό το οποίο και τότε είχε κρατήσει τους χρυσαυγίτες εκτός Βουλής.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Ποιος βουλευτής ήρθε πρώτος σε σταυρούς

Παράλληλα το ΕΑΝ, το κόμμα με πρόεδρο τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, που είχε φανεί ότι θα μπορούσε να απορροφήσει κάποιους ψηφοφόρους από τη Χρυσή Αυγή λόγω της συνάφειας των δύο κομμάτων, δεν ξεπέρασε το 0,26%.

Εκλογές στις 25 Ιουνίου: Η επανάληψη του 40,8% στόχος του Μητσοτάκη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top