Μητσοτάκης: Η Μαρέβα είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου

Θα έβγαινε για μπίρα με τον Κουτσούμπα για να του κάνει μία απλή ερώτηση

Τον «μεγάλο έρωτα της ζωής του» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη σύζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη – Γκραμπόφσκι.

«Δεν την αγαπώ απλά, αλλά την σέβομαι και την εκτιμώ. Είναι ένα μεγάλο στήριγμα, της αναγνωρίζω έναν φοβερό δυναμισμό. Είμαι πολύ τυχερός που την έχω στη ζωή μου», δήλωσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην εκπομπή Super Κατερίνα στον Alpha.

Εκλογές 2023: Άναψε…. φωτιές η «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» του Τσίπρα

«Είμαστε μαζί από το 1995, με ένα μεγάλο διάλειμμα. Και αυτό νομίζω ότι έκανε τη σχέση μας πιο ισχυρή. Δεν είχε σπάσει το γυαλί. Αν και ήμαστε σε διάσταση, δε μιλήσαμε ποτέ άσχημα ο ένας για τον άλλο, κρατήσαμε επίπεδο αμοιβαίου σεβασμού, ασχοληθήκαμε με τα παιδιά μας και κάναμε και οι δύο την αυτοκριτική μας. Και όταν βρεθήκαμε ξανά ήμασταν καλύτερα από ποτέ», σημείωσε.

«Με τη Μαρέβα είμαστε μαζί από το 1995, με ένα μεγάλο διάλειμμα. Και αυτό νομίζω ότι έκανε τη σχέση μας πιο ισχυρή», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης / Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

«Με τη Μαρέβα είμαστε μαζί από το 1995, με ένα μεγάλο διάλειμμα. Και αυτό νομίζω ότι έκανε τη σχέση μας πιο ισχυρή», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης / Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Παράλληλα, ρωτήθηκε εάν έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να γίνει παππούς: «Ναι, έχω σκεφτεί το ενδεχόμενο να γίνω παππούς. Κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό, αισθάνομαι παράξενα γιατί νιώθω πολύ νέος. Πιστεύω ότι τα εγγόνια θα μας δώσουν ένεση νεότητας».

«Η Μαρέβα έμαθε στις κόρες μας να διεκδικούν και να στέκονται με αυτοπεποίθηση»

«Είμαι υπερήφανος και για τα τρία μου παιδιά, ειδικά τα κορίτσια μου είναι σύγχρονα παιδιά που βοηθούν πολύ διακριτικά άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκες. Το μήνυμα που περάσαμε στα παιδιά μας ήταν ότι είστε προνομιούχα παιδιά, μεγαλώνετε σε οικογένεια που σας έδωσε εφόδια, σκεφτείτε τι θα επιστρέψετε εσείς στην κοινωνία ώστε να είστε χρήσιμες στην κοινωνία», δήλωσε ο πρωθυπουργός. 

Μητσοτάκης σε TikTok: «Ήρθε η ώρα για ένα… haul»

«Είμαι υπερήφανος και για τα τρία μου παιδιά, ειδικά τα κορίτσια μου είναι σύγχρονα παιδιά που βοηθούν πολύ διακριτικά άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Βίντεο: Alpha

«Είμαι υπερήφανος και για τα τρία μου παιδιά, ειδικά τα κορίτσια μου είναι σύγχρονα παιδιά που βοηθούν πολύ διακριτικά άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Βίντεο: Alpha

Ειδικότερα, όσον αφορά τις κόρες τους, ο πρωθυπουργός είπε πως η σύζυγός του έχει παίξει τον μεγαλύτερο ρόλο σχετικά σχετικά με τις συμβουλές για τα στερεότυπα και την πατριαρχία: «Μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό το κομμάτι έχει παίξει η μητέρα τους. Η Μαρέβα είναι μία εξαιρετικά δυναμική γυναίκα, μία αυτόνομη γυναίκα που πατάει γερά στα πόδια της, μία γυναίκα που πρώτα και πάνω από όλα έμαθε στα κορίτσια της να διεκδικούν, να μπορούν να στέκονται με αυτοπεποίθηση απέναντι σε οποιαδήποτε δυσκολία τους τύχει στη ζωή τους».

«Θα έχω περισσότερες γυναίκες στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο»

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικά τα θέματα των γυναικών, σημειώνοντας πως «πρέπει να μας απασχολήσει η θέση τους στο εργασιακό περιβάλλον».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω νέες γυναίκες που κάνουν το βήμα για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Έχουμε ήδη τέτοιες ιστορίες που αποδεικνύουν ότι μπορούμε να σπάσουμε στερεότυπα και ταμπού. Υπάρχει ακόμα μια απόσταση στις αμοιβές και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην πορεία. Πρέπει να μας απασχολήσει η θέση των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον», σημείωσε.

Μητσοτάκης: Επενδυτική βαθμίδα σε 100 μέρες με κυβέρνηση ΝΔ

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε «προϋπόθεση ανάπτυξης» το να αυξηθεί η συμμετοχή των γυναικών στην οικονομία, ενώ υπογράμμισε πως έχει δεσμευτεί ότι «στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα έχουμε περισσότερες γυναίκες».

«Στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα έχουμε περισσότερες γυναίκες», δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, εάν οι πολίτες τον ξαναεμπιστευτούν για τη διακυβέρνηση της χώρας / Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

«Στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα έχουμε περισσότερες γυναίκες», δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, εάν οι πολίτες τον ξαναεμπιστευτούν για τη διακυβέρνηση της χώρας / Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Παράλληλα, είπε πως στη δεύτερη 4ετία, εάν τον εμπιστευτούν ξανά οι πολίτες, εκτός από την αύξηση του κατώτατου μισθού, θέλει και να κλείσει το χάσμα ανάμεσα στους μισθούς ανδρών και γυναικών.

Με ποιον πολιτικό αρχηγό θα έβγαινε για μια μπίρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με το με ποιον πολιτικό αρχηγό θα έβγαινε για μία μπίρα.

Με τον Δημήτρη Κουτσούμπα θα έβγαινε για μια μπίρα από τους πολιτικούς αρχηγούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Βίντεο: Alpha

«Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση. Νομίζω ότι θα έβγαινα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Γιατί θέλω να καταλάβω τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο σήμερα να είναι κομμουνιστής».

Η μεγαλύτερη πολιτική δυσκολία κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του

Απαντώντας στο ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε στην 4ετία του στο τιμόνι της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Η μεγαλύτερη πολιτική δυσκολία ήταν η πανδημία γιατί έπρεπε να κλείσουμε τη χώρα και νομίζω τα καταφέραμε καλά. Δώσαμε πολλά περισσότερα χρήματα από ό,τι φανταζόμασταν και κρατήσαμε όρθια τη χώρα. Η ανάπτυξη η σημερινή οφείλεται εν πολλοίς σε αυτή τη στήριξη».

Την τραγωδία στα Τέμπη περιέγραψε ως τη χειρότερη στιγμή του στην πρωθυπουργία σε ανθρώπινο επίπεδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Την τραγωδία στα Τέμπη περιέγραψε ως τη χειρότερη στιγμή του στην πρωθυπουργία σε ανθρώπινο επίπεδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Συνεχίζοντας, είπε «Σε ανθρώπινο επίπεδο μακράν η πιο δύσκολη στιγμή ήταν η τραγωδία στα Τέμπη. Θα με συνοδεύει για πάντα και η ευθύνη, αλλά και η ευθύνη να μην ξανασυμβεί».

«Θα ήταν υπερήφανος για εμένα ο πατέρας μου»

Αναφερόμενος στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός είπε πως θα ήταν υπερήφανος για εκείνον.

«Νομίζω πως θα ήταν υπερήφανος. Ο πατέρας μου έφυγε πλήρης ημερών. Πρόφτασε να με δει αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Άρα νομίζω ότι ήξερε μέσα του ότι υπήρχαν σοβαρές πιθανότητες να γίνω πρωθυπουργός, και νομίζω ότι θα ήταν χαρούμενος», είπε.

«Ήταν πάντα ένας άνθρωπος ο οποίος με στήριξε σε ό,τι ήθελα να κάνω. Δε με έσπρωξε ποτέ να γίνω πολιτικός, ούτε με αποθάρρυνε. Και όταν δεν ήμουν στην πολιτική, για πολλά χρόνια, ήταν πολύ ικανοποιημένος από την επαγγελματική μου διαδρομή. Σίγουρα πιστεύω ότι από εκεί που είναι, νομίζω ότι οι γονείς πάντα από κάπου, κάπως, βλέπουν αυτό το οποίο γίνεται», πρόσθεσε.

«Είμαι αισιόδοξος για τις εκλογές»

Ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος για τις εκλογές της Κυριακής 21 Μαΐου.

Δημοσκόπηση: Πάνω από 37% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου

«Είμαι αισιόδοξος. Βλέπω ένα πολύ καλό ρεύμα στην κοινωνία. Βλέπω δύο πράγματα: βλέπω μία αναγνώριση της δουλειάς που έχει γίνει, που είναι σημαντική, παρά τις δυσκολίες. Και βλέπω επίσης ένα μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου να μιλήσουμε για το αύριο. Να αφήσουμε πίσω μας τοξικότητες, διχασμούς, θέματα τα οποία δεν ενδιαφέρουν καθόλου τους πολίτες. Και περιμένουν οι πολίτες σήμερα, γιατί υπάρχουν δυσκολίες. Δεν έγινε η Ελλάδα παράδεισος, αλλά έκανε σημαντικά βήματα προόδου», δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top