Εκλογές 2023: Άναψε…. φωτιές η «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» του Τσίπρα

Η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη - Τι είπε ο Ανδρουλάκης

«Δεν μπορούσα να φανταστώ, όμως, ότι η κυβέρνηση των ηττημένων θα γινόταν και κυβέρνηση των απελπισμένων», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση ειδικού σκοπού / Βίντεο: Σκάι

Φωτιές άναψε στο πολιτικό σκηνικό η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού», η οποία προκάλεσε την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έκανε λόγο για κάτι «τελείως πρωτάκουστο».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, στη διακαναλική συνέντευξη, ρωτήθηκε αν θα εξέταζε τον σχηματισμό μιας βραχύβιας κυβέρνησης με στόχο την κάθαρση του πολιτικού συστήματος μετά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Αλέξης Τσίπρας: «Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος, θα έχουμε κυβέρνηση»

«Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι η νίκη. Γιατί η νίκη ξεκλειδώνει την προοπτική προοδευτικής κυβέρνησης μακράς πνοής και σταθερότητας. Από εκεί και πέρα ας δούμε τα αποτελέσματα. Δεν αποκλείω εκ των προτέρων την πιθανότητα να προκύπτει μια τέτοια συζήτηση την επομένη των εκλογών, αλλά ο στόχος μου δεν είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ, όμως, ότι η κυβέρνηση των ηττημένων θα γινόταν και κυβέρνηση των απελπισμένων», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση ειδικού σκοπού / Βίντεο: Σκάι

Μητσοτάκης: Η βοήθεια από ειδικό και το «μαύρο» τηλέφωνο στο σπίτι του

«Έπεσαν οι μάσκες. Όταν εδώ και πολύ καιρό μιλούσα για υπόγειους διαύλους επικοινωνίας, για μια κυβέρνηση ηττημένων, αυτό ακριβώς εννοούσα», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Έπεσαν οι μάσκες», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση ειδικού σκοπού / Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

«Έπεσαν οι μάσκες», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση ειδικού σκοπού / Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

Άνοιγμα Μητσοτάκη σε ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ: Παλέψαμε μαζί τον λαϊκισμό

«Δεν μπορούσα να φανταστώ, όμως, ότι η κυβέρνηση των ηττημένων θα γινόταν και κυβέρνηση των απελπισμένων. Αυτό το οποίο συζητάμε αυτή τη στιγμή θα ήταν κάτι τελείως πρωτάκουστο για τα ελληνικά δεδομένα, δηλαδή μία κυβέρνηση η οποία δεν είχε άλλη δουλειά από το να διερευνήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών», πρόσθεσε.

«Αναρωτιέμαι εάν αυτή η κυβέρνηση θα παρενέβαινε και στη Δικαιοσύνη, γιατί το σκάνδαλο είναι στη Δικαιοσύνη. Κοινοβουλευτικά, όποιος θέλει μπορεί και στην επόμενη Βουλή να συστήσει ακόμα μία Εξεταστική Επιτροπή, έχει το δικαίωμα από τον κανονισμό να το κάνει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, αρνητικός εμφανίστηκε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Aνδρουλάκης: «Δεν έχουμε να πούμε τίποτα με το παρακράτος των υποκλοπών»

«Ο κ. Τσίπρας έχει πει κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, μετά λέει κυβέρνηση με τον Βαρουφάκη, τώρα λέει κάτι καινούργιο. Εμένα η θέση μου είναι ότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ οδηγεί σε μια κυβέρνηση σταθερή, κανονική», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον Alpha.

Για «εκτρωματικό σχέδιο διακυβέρνησης» κάνει λόγο ο Σκέρτσος

Για εκτρωματικό σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας κατηγόρησε, εξάλλου, τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

«Ο κ. Τσίπρας πιστοποιεί αμετάκλητα ότι τον ενδιαφέρει διψασμένα, αποκλειστικά και μόνο η εξουσία και όχι η ευημερία του ελληνικού λαού.Σε ερώτηση που δέχθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, πρόσθεσε ακόμη μία στις πολλαπλές εναλλακτικές διακυβέρνησης που έχει κατά καιρούς αναφέρει και οδηγούν σε παραλυσία και αστάθεια. Μετά, δηλαδή, από την κυβέρνηση ηττημένων και την κυβέρνηση ανοχής, τώρα εφευρίσκει και μια βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού», είπε ο κ. Σκέρτσος.

«Μας λέει, δηλαδή, ότι σε μια εποχή μεγάλων διεθνών κρίσεων, εθνικών προκλήσεων και αδήριτης ανάγκης για σταθερότητα και ισχυρή ηγεσία είναι ανοιχτός σε οποιοδήποτε εκτρωματικό σχέδιο διακυβέρνησης εξυπηρετεί τις τυφλές του επιδιώξεις. Το 2023 δεν είναι 2015. Οι πολίτες δεν θα τον ακολουθήσουν διότι δεν θέλουν να ζήσουν μια «δεύτερη φορά στη συμφορά». Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι η καλύτερη απάντηση στους άφρονες τυχοδιωκτισμούς», κατέληξε.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top