Μητσοτάκης: Η βοήθεια από ειδικό και το «μαύρο» τηλέφωνο στο σπίτι του

Τι είπε στον Αρναούτογλου για το σλόγκαν που του λέει η κόρη του, Δάφνη

Για όλους και για όλα μίλησε Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «The 2Night Show» και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε χαλαρός και έδωσε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για την καθημερινότητά του, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε την τετραετία της θητείας του αλλά και για τις σχέσεις του με τους πολιτικούς του αντιπάλους. 

Μίλησε για τις αναμνήσεις που έχει από τον πατέρα του, το βίντεο του Δημήτρη Κουτσούμπα και τη φράση «Αυτοί είστε» που έχει γίνει «σλόγκαν» στο σπίτι του, ποιες σειρές βλέπει για να χαλαρώσει αλλά και τι έλεγε με τον Ταγίπ Ερντογάν όταν έκλειναν οι κάμερες.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τον υποδέχθηκε με το αγαπημένο του συγκρότημα, τους Guns N’ Roses, ενώ ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι θα πάει στη συναυλία τους το καλοκαίρι.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η εξομολόγηση για τον πατέρα του

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, και τον περιέγραψε ως έναν άνθρωπο πολύ ικανό και ψύχραιμο. «Ήμουν τυχερός γιατί είχα την ευτυχία να ζήσω τον πατέρα μου μέχρι τα 49 μου και να τον απολαύσω σε στιγμές που ήταν αποφορτισμένος από τις ευθύνες στη σταδιοδρομία του. Η μάνα μου έφυγε νωρίτερα, αλλά αισθάνομαι ότι λες ''τι θα σου έλεγε ο πατέρας σου, αν του έκανες μια ερώτηση'', και λες ότι έχεις την εμπειρία να απαντήσεις. 

Ο πατέρας μου για να φτάσει πρωθυπουργός πέρασε δια πυρός και σιδήρου και έκανε ένα comeback που δεν ήταν συνηθισμένο για την εποχή. Αλλά θυμάμαι τις δυσκολίες, είχε πολλά ανοιχτά μέτωπα, αλλά και μια δύσκολη εκλογή που έχασε μετά από 3,5 χρόνια. 

Ήταν πάντα εξαιρετικά ψύχραιμος. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του κάπνιζε λίγο παραπάνω. Μπορείς να καταλάβεις την ένταση μόνο τη στιγμή που κάθεσαι στην καρέκλα. Εγώ δεν ήμουν τόσο ψύχραιμος όσο είμαι τώρα, γιατί κατέληξα ότι όταν αντιδράς θυμωμένος, κάνεις λάθος και όταν αφήνεις τα συναισθήματα να σε κυριεύουν, σε τυφλώνει» είπε. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για την οικογένειά του, τις στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι αλλά και το «πείραγμα» της κόρης του. «Είδα το Maestro, αλλά όταν θέλω να χαλαρώσω πραγματικά, βλέπω με τη γυναίκα μου το ''Emily in Paris''. Και μου αρέσει να βλέπω σπορ. Βλέπω ΝΒΑ, είναι σε δύσκολες ώρες», αποκάλυψε. σημειώνοντας ότι η άθληση για εκείνον είναι το καλύτερο φάρμακο. 

«Διασκεδάζω με ορισμένα βίντεο του Luben για τον Κουτσούμπα, ειδικά με την ατάκα "αυτοί είστε". Μου το λέει η Δάφνη, η κόρη μου, συνέχεια, "αυτοί είστε"» πρόσθεσε.

Μητσοτάκης για ψυχική υγεία: «Έχω ζητήσει τη βοήθεια ειδικού»

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την ψυχική υγεία και ενθάρρυνε τον κόσμο να μιλά ανοιχτά για τα θέματα αυτά. «Έχω ζητήσει τη βοήθεια ειδικού. Κάνετε πάρα πολύ καλά όταν μιλάτε ανοιχτά για την ψυχική υγεία. Χρειάζεται πολύ συγκροτημένη απάντηση από την Πολιτεία. Έχουμε περάσει και με τη Μαρέβα μεγάλες οικογενειακές δυσκολίες. Χρειάζεσαι έναν άνθρωπο για να σε βοηθήσει να βάλεις τα πράγματα στη σωστή τους θέση», είπε.

«Ήμουν προετοιμασμένος να γίνω πρωθυπουργός»

Για το αν ήταν έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως ήταν προετοιμασμένος: «Είχα μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που ήταν κοντά στην εξουσία και αισθανόμουν αρκετά έτοιμος».

Για τις εκλογές που έρχονται, σχολίασε: «Μετά από τέσσερα χρόνια αντιμετώπισης μεγάλων δυσκολιών, μπορώ να πω ότι είμαι πιο ήρεμος, πιο συνειδητοποιημένος. Απολαμβάνω την προεκλογική εκστρατεία. Κανείς δεν ψηφίζει γι' αυτά που έγιναν χθες, αλλά για το μέλλον. Αυτά που θα κάνεις». Στην ερώτηση για ποιο λόγο να τον ψηφίσουν οι πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ήμουν συνεπής και αυτά που είχα πει ότι θα κάνω, τα έκανα».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον στίχο του τραγουδιού του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα».

Για τους συνεργάτες του στο Μαξίμου σημείωσε: «Το αποτέλεσμα που θέτουμε στην κρίση του λαού ήταν ομαδική δουλειά. Έκανα τεράστια προσπάθεια για να σπάσω τους παραδοσιακούς ανταγωνισμούς μεταξύ των υπουργείων και να περάσω τη λογική ότι μαζί κερδίζουμε, μαζί χάνουμε. Εκτιμώ στους συνεργάτες μου, όχι μόνο την αποτελεσματικότητά τους, αλλά και τη συναισθηματική τους ανάμειξη σε αυτό, στο οποίο δουλεύουμε. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για την κοινή μας αποστολή».

Μητσοτάκης για bullying: Χρειαζόμαστε περισσότερες δικλείδες ασφαλείας στα σχολεία 

«Είναι ένα πρόβλημα το οποίο δεν εντοπίζεται μόνο στην ελληνική κοινωνία. Στο εξωτερικό βλέπουμε ακραία φαινόμενα. Έχουμε περάσει έναν πολύ σημαντικό νόμο-πλαίσιο για θέματα που αφορούν το bullying. Όλα αρχίζουν από το σχολείο και από την οικογένεια. Αλλά στο σχολείο πρέπει να έχουμε περισσότερες δικλείδες ασφαλείας και ανθρώπους οι οποίοι να μπορούν να εντοπίσουν τέτοια περιστατικά και να μπορούν να παρέμβουν, ενδεχομένως, νωρίτερα. Γενικά στην Ελλάδα παίρνουμε τα ζητήματα της ανατροφής των παιδιών μας πολύ σοβαρά. Υπάρχουν και διευρυμένες οικογένειες που μπορούν να βοηθήσουν. Αλλά και το κράτος έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο να παίξει, ειδικά στα θέματα της ψυχικής υγείας που αφορούν παιδιά και εφήβους».

Ο Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης και οι υποκλοπές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι σε προσωπικό επίπεδο δεν υπάρχουν διαφορές, ωστόσο μια πιθανή συνεργασία θα οδηγούσε σε παράλυση. 

«Δε νομίζω ότι θα έπρεπε να συνεργαστούμε και οι τρεις μας. Θα οδηγούσε σε παράλυση. Γι’ αυτό επιμένω σε σταθερή μονοκομματική κυβέρνηση. 

Προφανώς και δεν έχουμε σε προσωπικό επίπεδο να χωρίσουμε. Η πολιτική είναι σκληρή. Δύσκολα μπορώ να καταπιώ τις επιθέσεις που έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ μεθοδευμένα στη γυναίκα μου. Με τον Ανδρουλάκη δεν έχουμε γνωριστεί ποτέ. Δυο φορές του ζήτησα να συναντηθούμε, αλλά αρνήθηκε. Καταλαβαίνω ότι μας αρέσει και στους δύο το μπάσκετ, αλλά έχουμε μεγάλες διαφορές στο πώς αντιλαμβανόμαστε την πολιτική».

Debate: Τι απάντησε ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές

Σχετικά με τις υποκλοπές ξεκαθάρισε ότι «κλείνει δικαστικά, με την έρευνα του τι έγινε και κλείνει επιχειρησιακά με μια σειρά από παρεμβάσεις, ώστε να έχουμε περισσότερα φίλτρα. Και πανευρωπαϊκός πόλεμος στα παράνομα λογισμικά». 

«Ό,τι έχω πει στον Ερντογάν το έχω πει χωρίς να μασήσω τα λόγια μου»

Για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αν του έχει πει κάτι πίσω από τις κάμερες, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Ό,τι έχω να πω στον Ερντογάν το έχω πει χωρίς να μασήσω τα λόγια μου. Έλεγε κάποιος σοφός πολιτικός ότι στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχουν φιλίες, υπάρχουν μόνο συμφέροντα. Με τον Ερντογάν έχουμε μιλήσει ανοιχτά. Ό,τι έπρεπε να του πω, του το έχω πει χωρίς να μασήσω τα λόγια μου».

Ο πρωθυπουργός εξήγησε και τι είναι το «μαύρο τηλέφωνο». «Αφορά ασφαλείς επικοινωνίες μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης. Υπάρχει το τηλέφωνο και στο σπίτι μου. Εύχεσαι να μη χτυπήσει βράδυ. Ευτυχώς, δεν έχει χτυπήσει κατά λάθος, θα άκουγε τα εξ αμάξης. Με όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους μου θα επικοινωνήσουμε απευθείας από το κινητό μου».

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: «Δεν είχαμε κανένα εγχειρίδιο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια αναδρομή στην περίοδο της πανδημίας και το πώς τη διαχειρίστηκε η Ελλάδα. «Ήταν πολύ πιο δύσκολο, παρότι ήμουν πολύ καλά προετοιμασμένος και ψυχολογικά, λόγω της οικογενειακής μου ανατροφής. Αλλά τίποτα δε σε προετοιμάζει για το βάρος της καρέκλας και τις δυσκολίες. Ειδικά για την πανδημία, δεν υπήρχε και κανένα εγχειρίδιο. Μέρα με τη μέρα ανακαλύπταμε και σχεδιάζαμε τις αντιδράσεις μας απέναντι σε μια παγκόσμια υγειονομική κρίση», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα φτιάξει ένα καλύτερο ΕΣΥ. «Δεν το φτιάξαμε γιατί στην πανδημία παίζαμε άμυνα. Χάσαμε 2,5 χρόνια από την πολιτική μας. Ξέρω πολύ καλά τι θέλω να κάνουμε στα νοσοκομεία, καλύτερες διαδικασίες, καλύτεροι νικητές, περισσότερη τεχνολογία» συμπλήρωσε. «Το ΕΣΥ το έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ. Η χώρα έχει σύστημα υγείας. Αυτό δεν το έχουν όλες οι χώρες. Έχω πολύ ξεκάθαρο σχέδιο». 

«Ντρέπομαι όταν υπάρχουν ράντζα. Σε έναν βαθμό το αντιμετωπίσαμε. Για την επόμενη μέρα του ΕΣΥ, πρέπει να κάνουμε άλματα. Επειδή στην πανδημία όλοι μάθαμε περισσότερα για το ΕΣΥ, έχω και μια πολύ καλύτερη κατανόηση των δυνατών σημείων και των αδυναμιών του ΕΣΥ» πρόσθεσε. 

«Η τραγωδία των Τεμπών μας ακούμπησε όλους»

Για την τραγωδία των Τεμπών και την οργή της νέας γενιάς, ο Κ. Μητσοτάκης είπε:

«Ο θυμός, η οργή, η θλίψη ήταν κατανοητά συναισθήματα. Νέα παιδιά σκοτώθηκαν, πήραν το τρένο για να γυρίσουν στο πανεπιστήμιο. Γι’ αυτό μας ακούμπησε τόσο έντονα η τραγωδία. Τα δικά μου παιδιά στο εξωτερικό χρησιμοποιούν το τρένο κατά κόρον. 

Υπάρχει στη νέα γενιά βαθιά η πεποίθηση ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους. Πρέπει να διαψεύσουμε την πεποίθηση αυτή. Προσπαθώ να μιλάω με νέα παιδιά. 

Η αμφισβήτηση της εξουσίας είναι απολύτως αναμενόμενη. Η απόλυτη άρνηση, όμως, δεν οδηγεί πουθενά. Η συμμετοχή σε εκλογές είναι μια απάντηση. Κάποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, καλύτερο οι νέοι να συμμετέχουν παρά να απέχουν». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top