Μητσοτάκης: Επενδυτική βαθμίδα σε 100 μέρες με κυβέρνηση ΝΔ

«Οι εκλογές έχουν και γεωπολιτική διάσταση»

«Έχω πολύ μεγάλη δυσκολία να συνεργαστώ με τον κ. Ανδρουλάκη», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης / Βίντεο: ΑΝΤ1

«Σε 100 ημέρες θα έχουμε επενδυτική βαθμίδα. Από τη στιγμή που θα υπάρχει σταθερή κυβέρνηση και αυτό θα είναι τεράστια ανακούφιση για τους πολίτες και την οικονομία. Αυτό σημαίνει χαμηλότερο κόστος δανεισμού», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, κάλεσε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα να κοστολογήσουν τα προγράμματά τους.

Εκλογές 2023: Άναψε…. φωτιές η «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» του Τσίπρα

«Γιατί να μην αναθέσουμε σε τρίτο ανεξάρτητο αξιολογητή την κοστολόγηση των προγραμμάτων μας; Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση. Γιατί αρνείται ο κ. Τσίπρας; Απλά μαθηματικά είναι. Προτίθεμαι την επόμενη τετραετία αυτό να το θεσμοθετήσω. Γιατί αισθάνεται την ανάγκη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος να κάνει αυτή την παρέμβαση;», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Εκλογές 2023: Τι ισχύει εάν κληρωθείτε για εφορευτική επιτροπή

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι όσα αναφέρει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται ευχάριστα και επισήμανε: «Ο Τσίπρας με τον κ. Κατρούγκαλο τσάκισαν τις συντάξεις. Νισάφι πια. Γνωρίζουν πολύ καλά οι συνταξιούχοι ποιος τους έκοψε τις συντάξεις και ο κ. Τσακαλώτος έστελνε επιστολές ότι δεν υπάρχει διάθεση να γίνει μόνιμη η 13η σύνταξη. Για το ΦΠΑ στα τρόφιμα, θα στοιχίσει 1,5 δις. Δεν θα έχει αποτέλεσμα. Δοκιμάστηκε σε άλλες χώρες. Το έχω συζητήσει με ομολόγους μου που το δοκίμασαν. Ο κ. Τσίπρας να πει που θα τα βρει αυτά τα χρήματα. Αν θέλουμε να πριμοδοτήσουμε τους μεσάζοντες μειώνουμε το ΦΠΑ. Εργαλεία όπως το Market Pass πας δεν λύνουν το πρόβλημα, είναι ανακούφιση, ασπιρίνη. Η μόνιμη λύση δεν είναι τα επιδόματα, αλλά οι μόνιμες αυξήσεις των μισθών. Όσο μειώνεται η ανεργία οι επιχειρήσεις θα πληρώνουν μεγαλύτερους μισθούς. Αυτή είναι η μόνιμη απάντηση.».

«Οι εκλογές έχουν και γεωπολιτική διάσταση»

«Αν η ΝΔ είναι πολύ ισχυρή, πρώτη και με διαφορά, τότε πιστεύω ότι τα πράγματα θα βρουν τη θέση τους και η χώρα θα κυβερνηθεί την επόμενη τετραετία με σταθερότητα. Έχω πολύ μεγάλη δυσκολία να συνεργαστώ με τον κ. Ανδρουλάκη. Θεωρώ ότι μία τέτοια κυβέρνηση δύο κομμάτων θα ήταν ασταθής κυβέρνηση που δεν θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του τόπου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Εκλογές 2023: Ποιες μέρες και ώρες θα είναι δωρεάν τα διόδια

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε εκ νέου άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως δεν βλέπουν «το ποτήρι τελείως άδειο και θρυμματισμένο όπως το βλέπει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ανδρουλάκης».

Aνδρουλάκης: «Δεν έχουμε να πούμε τίποτα με το παρακράτος των υποκλοπών»

«Υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι των πολιτών που λένε ότι θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και δεν έχουν κακή γνώμη ούτε για εμένα, ουτε για την κυβέρνησή μας», πρόσθεσε.

Μητσοτάκης: «Χάρηκα που βγήκε ο Μπελέρης» – Νέο αυστηρό μήνυμα σε Ράμα

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «είμαι ο πρώτος που θα τείνει χείρα φιλία στην Τουρκία για να συζητήσουμε τη μια και μόνη διαφορά μας, αυτή των θαλασσίων ζωνών, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».

«Αν η ΝΔ είναι πολύ ισχυρή, πρώτη και με διαφορά, τότε πιστεύω ότι τα πράγματα θα βρουν τη θέση τους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

«Αν η ΝΔ είναι πολύ ισχυρή, πρώτη και με διαφορά, τότε πιστεύω ότι τα πράγματα θα βρουν τη θέση τους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης δήλωσε πως «για Πρέσπες του Αιγαίου θα πρέπει να μιλήσουν άλλοι».

Εκλογές 2023: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Παράλληλα πρόσθεσε: «Εγώ διαχειρίστηκα αποτελεσματικά μια εξαιρετικά επιθετική Τουρκία. Γνωρίζουμε πώς μπορούμε να διαχειριστούμε την Τουρκία και σε περίπτωση που επιστρέψει σε λογική αναθεωρητισμού. Οι εκλογές έχουν και γεωπολιτική διάσταση. Χρειάζεται ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση στην πατρίδα μας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top